Gombás-rozés marha
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
71 kcal
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
33g bacon131 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
250g marhanyak320 kcal
-
27 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
30g narancslé14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
2g balzsamecet1 kcal
-
4g fűszersó0 kcal
-
67g rosé55 kcal
Összesen
693
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
750g marhanyak960 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
8 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
11g fűszersó0 kcal
-
200g rosé164 kcal
Összesen
2079
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
20.2g vöröshagyma7 kcal
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
5.9g bacon23 kcal
-
0.6g barna cukor2 kcal
-
44.5g marhanyak57 kcal
-
5.9g sűrített paradicsom5 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
5.3g narancslé3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
-
0.7g fűszersó0 kcal
-
11.9g rosé10 kcal
Összesen
122
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2936.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 671 mg
-
Nátrium 1979 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 411 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 9588 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
693
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.5 g
Zsír
-
Összesen 96.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 546 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8809.9 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 2012 mg
-
Nátrium 5938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.1 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1233 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 658 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 941 micro
-
β-crypt 136 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
2079
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 522.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1706 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 nagy db vöröshagyma
-
10 gerezd fokhagyma
-
10 dkg bacon
-
1 ek barna cukor
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
2 db babérlevél
-
1 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 csepp tabasco szósz
-
1 ek worcestershire-szósz
-
1 ek balzsamecet
-
1 ek fűszersó (Rogan Josh fűszerkeverék (koriander, bors, chili, kardamom, fahéj, szerecsendió keveréke))
-
2 dl rosé
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadva a barna cukrot karamellizáljuk, közben a felkockázott bacont és a felszeletelt fokhagymát is megpirítjuk benne.
- A megpirult hagymára tesszük a megsózott, borsozott hússzeletet egyben, és mindkét oldalát 3-4 percig pirítjuk.
- Ezt követően hozzáadjuk a paradicsompürét, felengedjük a rozéval, és ezzel forraljuk tovább.
- Minden fűszert hozzáadunk, belereszeljük a narancs héját, kifacsart levét, végül felengedjük 0,5 l marhahúslevessel. Míg megvárjuk, hogy felforrjon, a sütőt előmelegítjük 150 fokra hőlégkeverésen. Amikor a tűzhelyen felforrt a lé, betesszük a sütőbe, és ott legalább 2 órán át pároljuk. Időnként ellenőrizzük a hús puhulását.
- A mikor már megpuhult a hús, a szaftja sűrűsödött, akkor hozzáadjuk a felnegyedelt barna csiperkét, és még 10 percig a sütőben tovább forraljuk. Ezzel elkészült a hús.
- Mindenki ízlése szerint választhat hozzá köretet.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 130 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 10125
- Feltöltés dátuma: 2013. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Gyönyörű húst találtam az üzletben, amiről azonnal tudtam, hogy hosszan főtt ételként készítem egyben párolva. Az így elkészített étel omlós, lágy, az ízek valóban összeérnek (és nem összeégnek). Lelkes híve vagyok a hosszan főtt ételeknek. Ha több időm lett volna, akkor 100-120 fokon főztem volna sokkal hosszabb ideig az ételt. Szerencsére a marhanyak viszonylag hamar elkészül.