r
Nosalty Logó

Gombás-rozés marha

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Gombás-rozés marha
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

693
Kalória
62.5g
Fehérje
29g
Szénhidrátok
32g
Zsír
411g
Víz
182g
Koleszterin
3.7g
Rost
15.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2079 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2936.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    1979 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    411 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    9588 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 693 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8809.9 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2012 mg
  • Nátrium
    5938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1233 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 2079 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1706 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadva a barna cukrot karamellizáljuk, közben a felkockázott bacont és a felszeletelt fokhagymát is megpirítjuk benne.
  2. A megpirult hagymára tesszük a megsózott, borsozott hússzeletet egyben, és mindkét oldalát 3-4 percig pirítjuk.
  3. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsompürét, felengedjük a rozéval, és ezzel forraljuk tovább.
  4. Minden fűszert hozzáadunk, belereszeljük a narancs héját, kifacsart levét, végül felengedjük 0,5 l marhahúslevessel. Míg megvárjuk, hogy felforrjon, a sütőt előmelegítjük 150 fokra hőlégkeverésen. Amikor a tűzhelyen felforrt a lé, betesszük a sütőbe, és ott legalább 2 órán át pároljuk. Időnként ellenőrizzük a hús puhulását.
  5. A mikor már megpuhult a hús, a szaftja sűrűsödött, akkor hozzáadjuk a felnegyedelt barna csiperkét, és még 10 percig a sütőben tovább forraljuk. Ezzel elkészült a hús.
  6. Mindenki ízlése szerint választhat hozzá köretet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyönyörű húst találtam az üzletben, amiről azonnal tudtam, hogy hosszan főtt ételként készítem egyben párolva. Az így elkészített étel omlós, lágy, az ízek valóban összeérnek (és nem összeégnek). Lelkes híve vagyok a hosszan főtt ételeknek. Ha több időm lett volna, akkor 100-120 fokon főztem volna sokkal hosszabb ideig az ételt. Szerencsére a marhanyak viszonylag hamar elkészül.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!