r
Nosalty Logó

Sárgarépás-sütőtökös-édesburgonyás krémleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bodnár Évi
Sárgarépás-sütőtökös-édesburgonyás krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1028 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1900 micro
  • β-karotin
    8529 micro
  • β-crypt
    1458 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 257 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2488.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2008.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7601 micro
  • β-karotin
    34116 micro
  • β-crypt
    5832 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 1028 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    1467 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított sárgarépát, sütőtököt és édesburgonyát felkockázzuk, fazékba tesszük, ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fahéjrudat, a meghámozott és apró kockákra vágott gyömbért és a csilit. Megsózzuk és lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. Vegyük ki a fahéjat, majd botmixerrel pürésítsük a levest.
  3. Öntsük bele a kókusztejet, ízesítsük a római köménnyel, majd forraljuk össze. A lime levével savanyítsuk, majd borsozzuk meg.
  4. Egy teflon serpenyőbe beletesszük a mézet, a darabolt diót és a darabolt mandulát. Pár pillanatig pirítjuk, amíg a mandula szélei barnulni kezdenek. A tányérokba szedett levest ezzel a betéttel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 18
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 01.

Ajánló

A leves egyszerre legyen édeskés, egy kicsit savanykás a lime-tól, csípős a csilitől és a gyömbértől. A diót legegyszerűbb egy kisebb nylon zacskóban húsklopfoló sima felületével összetörni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgarépás-sütőtökös-édesburgonyás krémleves
Bodnár Évi 27 recept

Ez az egyszerű de nagyon finom leves a karácsonyi asztal méltó eleme is lehet. A pirított dió és mandula egy dekoratív tálalással teszi ünnepivé levesünket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...