r
Nosalty Logó

Sárgarépás-meggyes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Sárgarépás-meggyes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 1261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 7556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1911 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    488 g
  • Telített zsírsav
    264 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6414.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    2767 mg
  • Nátrium
    1570 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    751.3 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3135 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11465 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1381 micro
Összesen 7556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Megtisztítjuk a sárgarépát, megmossuk, és lereszeljük. A mazsolát áztassuk vízbe vagy rumba.
  2. A tojást és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, és tovább keverjük, míg szép simává nem válik a massza.
  3. Belekeverjük a kimért sütőporral elkevert lisztet, a vízbe áztatott mazsolát, a darabos diót, kókuszt, kakaóport, olajat.
  4. Egy nagyobb tortaformát kibélelünk papírral, beleöntjük a piskótamasszát, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük.
  6. Hozzáütjük a friss tojást és végül a kakaóport, simává keverjük.
  7. 2,5 dl hulala tejszínt felverünk, és a vajas krémhez keverjük.
  8. Kimagozzuk a meggyet, és lecsurgatva a tejszínes-vajas krémbe tesszük.
  9. A megsült piskótára simítjuk a krémet.
  10. Tetejére 0,6 liter meggyléből, cukorból és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, és langyosan a meggyes krémre simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2146
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 03.

Ajánló

Az eredeti receptben 20 dkg cukor van írva, nekem nagyon édes lett, ezért kevesebbet teszek bele. Sütőpor helyett szódabikarbónát tettem. A piskótát megkenhetjük valamilyen pikáns lekvárral, és leöntjük csokoládéval. Így is nagyon kellemes, jóízű süteményt kapunk. A kakaót csak én tettem bele, valójában nem szerepel az eredeti receptben, sem a rumba áztatott mazsola. Így sokkal ízesebb és puhább a mazsola.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

A piskótatésztát egy újságban találtam, de én változtattam rajta. A családom a kakaós-krémes sütiket szereti, így krémmel és meggyel bolondítottam meg. Mivel Szilveszter közeledik, megszórtam színes cukorkával. Valójában krém nélkül is finom, csak leöntve csokoládéval.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...