Sárgarépás-meggyes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
17g kókuszreszelék110 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
13g mazsola40 kcal
-
13g dió87 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
11 kcal
-
58g meggybefőtt42 kcal
A krémhez
A zseléhez
Összesen
1261
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
80g mazsola239 kcal
-
80g dió523 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
68 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
A krémhez
-
150g vaj1076 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g rum7 kcal
-
9 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
A zseléhez
Összesen
7556
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
6.2g tojás8 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5.6g sárgarépa2 kcal
-
3.7g kókuszreszelék25 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
3g mazsola9 kcal
-
3g dió20 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
13.1g meggybefőtt9 kcal
A krémhez
-
5.6g vaj40 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.1g rum0 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
9.4g növényi habtejszín24 kcal
A zseléhez
-
18.7g meggylé7 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor6 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
Összesen
283
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 81.3 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1069.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 523 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 331 micro
-
α-karotin 774 micro
-
β-karotin 1911 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
1261
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.5 g
Zsír
-
Összesen 488 g
-
Telített zsírsav 264 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 1263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6414.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 1335 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 520 mg
-
Foszfor 2767 mg
-
Nátrium 1570 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 751.3 g
-
Cukor 340 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 361.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3135 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 720 mg
-
Retinol - A vitamin: 1987 micro
-
α-karotin 4642 micro
-
β-karotin 11465 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1381 micro
Összesen
7556
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 174 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
2 kávéskanál fahéj
-
15 dkg sárgarépa
-
10 dkg kókuszreszelék
-
10 dkg vaj
-
8 dkg mazsola
-
8 dkg dió
-
1 csipet só
-
1 dl napraforgó olaj
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
350 g meggybefőtt
A krémhez
-
15 dkg vaj
-
8 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
1 teáskanál rum
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
2.5 dl növényi habtejszín
A zseléhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- Megtisztítjuk a sárgarépát, megmossuk, és lereszeljük. A mazsolát áztassuk vízbe vagy rumba.
- A tojást és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, és tovább keverjük, míg szép simává nem válik a massza.
- Belekeverjük a kimért sütőporral elkevert lisztet, a vízbe áztatott mazsolát, a darabos diót, kókuszt, kakaóport, olajat.
- Egy nagyobb tortaformát kibélelünk papírral, beleöntjük a piskótamasszát, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
- A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük.
- Hozzáütjük a friss tojást és végül a kakaóport, simává keverjük.
- 2,5 dl hulala tejszínt felverünk, és a vajas krémhez keverjük.
- Kimagozzuk a meggyet, és lecsurgatva a tejszínes-vajas krémbe tesszük.
- A megsült piskótára simítjuk a krémet.
- Tetejére 0,6 liter meggyléből, cukorból és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, és langyosan a meggyes krémre simítjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2147
- Feltöltés dátuma: 2013. január 03.
Ajánló
Az eredeti receptben 20 dkg cukor van írva, nekem nagyon édes lett, ezért kevesebbet teszek bele. Sütőpor helyett szódabikarbónát tettem. A piskótát megkenhetjük valamilyen pikáns lekvárral, és leöntjük csokoládéval. Így is nagyon kellemes, jóízű süteményt kapunk. A kakaót csak én tettem bele, valójában nem szerepel az eredeti receptben, sem a rumba áztatott mazsola. Így sokkal ízesebb és puhább a mazsola.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
A piskótatésztát egy újságban találtam, de én változtattam rajta. A családom a kakaós-krémes sütiket szereti, így krémmel és meggyel bolondítottam meg. Mivel Szilveszter közeledik, megszórtam színes cukorkával. Valójában krém nélkül is finom, csak leöntve csokoládéval.