r
Nosalty Logó

Sajttal töltött gnocchi gombás bolognai szószban átsütve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Sajttal töltött gnocchi gombás bolognai szószban átsütve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

1044
Kalória
64.4g
Fehérje
105.1g
Szénhidrátok
40g
Zsír
645.8g
Víz
202.7g
Koleszterin
9.5g
Rost
7.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

Összesen 1044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

Összesen 3130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    645.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4612 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.1 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6222.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2807 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1937.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    13836 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 3130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    482 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

Gnocchi

  1. A héjában megfőtt krumplit lehámozzuk, áttörjük, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
  2. Ca. 0.5 cm vastagságúra kinyújtjuk lisztezett deszkán. 4 cm-es négyzetekre felvágjuk, és mindegyik négyzet közepére teszünk egy megfelelő méretű db kecskesajtot.
  3. A négy csücsköt összefogjuk, és kézzel gombócot formálunk belőlük.
  4. 2 liter felforralt sós vízben, lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal tálba szedjük.

Gombás bolognai szósz

  1. A megtisztított zöldségeket aprítjuk (hagyma, paprika, fokhagyma apróra kockázva, gomba szeletelve), és a felhevített olívaolajon az egészet addig pirítjuk, míg a gomba leve félig elfőtt.
  2. Hozzáadjuk a húst és a fokhagymát, állandó kevergetés közben. A hús fehéredéséig pirítjuk az egészet. Ha szükséges, pici vizet adhatunk alá.
  3. Félrehúzzuk a lábast és beleszórjuk a pirospaprikát, az ételízesítőt, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
  4. Felöntjük 4 dl vízzel úgy, hogy éppen ellepje a húsos keveréket. Tetejére karikázzuk a friss paradicsomot. Közepes hőmérsékleten készre főzzük.

Sütés

  1. A szósz 2/3-t beleöntjük egy ízlés szerinti tűzálló tálba, megszórjuk reszelt sajttal.
  2. Ennek tetejére szépen elosztjuk a gombócokat, erre is szórunk a sajtból. A maradék szószt rákanalazzuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  3. Mikor a gombócok teteje zsemleszínűre megpirult, rászórjuk a maradék sajtot olvadásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x10

Tulajdonképpen két saját receptemet házasítottam össze. Jó ötletnek bizonyult.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!