Sajttal töltött gnocchi gombás bolognai szószban átsütve
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gnocchi
-
333g burgonya193 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g kecskesajt121 kcal
Gombás bolognai szósz
-
167g darált sertéshús303 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
64g gomba14 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
0 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
-
9 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
133g víz0 kcal
Sütés
-
17g parmezán sajt65 kcal
Összesen
1044
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gnocchi
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
Gombás bolognai szósz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
192g gomba41 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
0 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
26 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
400g víz0 kcal
Sütés
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
3130
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gnocchi
-
34.9g burgonya20 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g kecskesajt13 kcal
Gombás bolognai szósz
-
17.4g darált sertéshús32 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
6.7g gomba1 kcal
-
1.7g paprika0 kcal
-
0 kcal
-
6.3g paradicsom1 kcal
-
1.1g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
13.9g víz0 kcal
Sütés
-
1.7g parmezán sajt7 kcal
Összesen
108
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2074.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 936 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 645.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4612 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
1044
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 193.1 g
Zsír
-
Összesen 120 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 608 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6222.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 1172 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 2807 mg
-
Nátrium 1544 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1937.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 720 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 689 mg
-
Retinol - A vitamin: 604 micro
-
α-karotin 200 micro
-
β-karotin 1300 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 13836 micro
-
Lut-zea 712 micro
Összesen
3130
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 482 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Gnocchi
-
1 kg burgonya
-
20 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Gombás bolognai szósz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
6 közepes db gomba
-
0.5 közepes db paprika
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 nagy db paradicsom
-
2 ek sűrített paradicsom
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Sütés
Elkészítés
Gnocchi
- A héjában megfőtt krumplit lehámozzuk, áttörjük, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
- Ca. 0.5 cm vastagságúra kinyújtjuk lisztezett deszkán. 4 cm-es négyzetekre felvágjuk, és mindegyik négyzet közepére teszünk egy megfelelő méretű db kecskesajtot.
- A négy csücsköt összefogjuk, és kézzel gombócot formálunk belőlük.
- 2 liter felforralt sós vízben, lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal tálba szedjük.
Gombás bolognai szósz
- A megtisztított zöldségeket aprítjuk (hagyma, paprika, fokhagyma apróra kockázva, gomba szeletelve), és a felhevített olívaolajon az egészet addig pirítjuk, míg a gomba leve félig elfőtt.
- Hozzáadjuk a húst és a fokhagymát, állandó kevergetés közben. A hús fehéredéséig pirítjuk az egészet. Ha szükséges, pici vizet adhatunk alá.
- Félrehúzzuk a lábast és beleszórjuk a pirospaprikát, az ételízesítőt, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
- Felöntjük 4 dl vízzel úgy, hogy éppen ellepje a húsos keveréket. Tetejére karikázzuk a friss paradicsomot. Közepes hőmérsékleten készre főzzük.
Sütés
- A szósz 2/3-t beleöntjük egy ízlés szerinti tűzálló tálba, megszórjuk reszelt sajttal.
- Ennek tetejére szépen elosztjuk a gombócokat, erre is szórunk a sajtból. A maradék szószt rákanalazzuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
- Mikor a gombócok teteje zsemleszínűre megpirult, rászórjuk a maradék sajtot olvadásig.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x10
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3230
- Feltöltés dátuma: 2016. január 11.
Ajánló
Friss fejessaláta nagyon jól illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Tulajdonképpen két saját receptemet házasítottam össze. Jó ötletnek bizonyult.