r
Nosalty Logó

Sajttal töltött gnocchi gombás bolognai szószban átsütve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marti48
Sajttal töltött gnocchi gombás bolognai szószban átsütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

Összesen 1044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

Összesen 3130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4612 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.1 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6222.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2807 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1937.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    13836 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 3130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    482 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

Elkészítés

Gnocchi

  1. A héjában megfőtt krumplit lehámozzuk, áttörjük, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
  2. Ca. 0.5 cm vastagságúra kinyújtjuk lisztezett deszkán. 4 cm-es négyzetekre felvágjuk, és mindegyik négyzet közepére teszünk egy megfelelő méretű db kecskesajtot.
  3. A négy csücsköt összefogjuk, és kézzel gombócot formálunk belőlük.
  4. 2 liter felforralt sós vízben, lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal tálba szedjük.

Gombás bolognai szósz

  1. A megtisztított zöldségeket aprítjuk (hagyma, paprika, fokhagyma apróra kockázva, gomba szeletelve), és a felhevített olívaolajon az egészet addig pirítjuk, míg a gomba leve félig elfőtt.
  2. Hozzáadjuk a húst és a fokhagymát, állandó kevergetés közben. A hús fehéredéséig pirítjuk az egészet. Ha szükséges, pici vizet adhatunk alá.
  3. Félrehúzzuk a lábast és beleszórjuk a pirospaprikát, az ételízesítőt, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
  4. Felöntjük 4 dl vízzel úgy, hogy éppen ellepje a húsos keveréket. Tetejére karikázzuk a friss paradicsomot. Közepes hőmérsékleten készre főzzük.

Sütés

  1. A szósz 2/3-t beleöntjük egy ízlés szerinti tűzálló tálba, megszórjuk reszelt sajttal.
  2. Ennek tetejére szépen elosztjuk a gombócokat, erre is szórunk a sajtból. A maradék szószt rákanalazzuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  3. Mikor a gombócok teteje zsemleszínűre megpirult, rászórjuk a maradék sajtot olvadásig.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x10
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3218
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 11.

Ajánló

Friss fejessaláta nagyon jól illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttal töltött gnocchi gombás bolognai szószban átsütve
Marti48 317 recept

Tulajdonképpen két saját receptemet házasítottam össze. Jó ötletnek bizonyult.

Hozzávalók

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...