Sajttal töltött csirke felsőcomb
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sajttal töltött csirkecombhoz
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g borsikafű1 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
35 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A burgonyához
-
150g burgonya87 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3 kcal
-
25g kukoricaliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53 kcal
Összesen
1013
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sajttal töltött csirkecombhoz
-
1000g csirke felsőcomb1879 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
1g borsikafű3 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A burgonyához
-
600g burgonya347 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
11 kcal
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
4046
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sajttal töltött csirkecombhoz
-
46.9g csirke felsőcomb88 kcal
-
9.4g trappista sajt33 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
5.2g tojás6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
1.9g zsemlemorzsa7 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A burgonyához
-
28.1g burgonya16 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.2g csípős fűszerpaprika1 kcal
-
4.7g kukoricaliszt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
189
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.7 g
Zsír
-
Összesen 63.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2278 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 277.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 595 micro
Összesen
1013
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226.6 g
Zsír
-
Összesen 253.9 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9112.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 1737 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 2853 mg
-
Nátrium 3776 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1110.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1094 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 391 micro
-
Kolin: 780 mg
-
Retinol - A vitamin: 976 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1263 micro
-
β-crypt 258 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2381 micro
Összesen
4046
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A sajttal töltött csirkecombhoz
-
200 g trappista sajt
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek petrezselyem
-
2 db tojás
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1 kk borsikafű
-
4 ek zsemlemorzsa
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
0.5 kávéskanál bors
A burgonyához
-
6 db burgonya
-
1 kk fokhagymapor
-
rozmaring ízlés szerint
-
1 ek csípős fűszerpaprika
-
5 púpozott ek kukoricaliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A sajttal töltött csirkecombhoz
- Sajttal töltött kicsontozott csirke felsőcomb elkészítése:
- A kicsontozott combokat megmossuk, papír kéztörlővel szárazra töröljük.
- Sózzuk, borsozzuk, tegyükbeléjük a apróra vágott zöldpetrezselymet, fokhagymát és sajtdarabokat úgy, hogy inkább a belsejük felé legyen belőle több, majd göngyöljükfel őket, és mindegyiket tűzzükát egy-egy hústűvel, hogy egyben maradjanak.
- Ezután kezdhetjüka panírozást, először mártsukmeg a combokat tojásban, amibe tegyünk1 ek lisztet, 1 kk csombort (borsikafű), végül jöhet a zsemlemorzsa. 2 ek olajat teszünk a csirkecombokra.
- Ezután nincs más hátra, mint kibélelniegy nagy tepsit sütőpapírral, és rátesszük a krumplit és a sajttal töltött csirkecombokat.
- 220 fokos sütőben időnként átforgatva kívül ropogósra, belül puhára sütjük őket kb. egy óra alatt.
- Kukoricalisztbe forgatott burgonya (lerben sült) elkészítése:
- A krumpli kivételével összekeverjük a hozzávalókat (fokhagymapor, rozmaring, fűszerpaprika, só, bors, olaj), majd ráöntjük a krumplikra a katyvaszt, és jól összeforgatjuk.
- Kukoricalisztbe forgatjuk a krumplit, és azután sütőpapírral kibélelt tepsire rátesszük (a sajttal töltött csirkecomb mellé).
- Savanyúságot tálalunk: savanyú uborkát, savanyú paradicsomot, savanyított karfiolt.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 7900
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a sokadik töltött csirkecomb recept egyszerű változata. Gyorsan elkészíthető ebédre. Mindig többet készítek, mert hidegen vacsorára is szívesen fogyasztja a család.