r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell őzgerincben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell őzgerincben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A baconbe tekert csikemellhez

A körethez

Összesen 705 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A baconbe tekert csikemellhez

A körethez

Összesen 4225 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A baconbe tekert csikemellhez

A körethez

Összesen 172 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 705 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    322.4 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9211.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    1465 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3741 mg
  • Nátrium
    3090 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1384 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1180 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    2435 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3249 micro
Összesen 4225 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A baconbe tekert csikemellhez

A körethez

Elkészítés

A baconbe tekert csikemellhez

  1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  2. Egy tálba szórjuk a reszelt sajtot, tejfölt, a felvert tojásokat, a lisztet és az aprított fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és a felaprított petrezselyemmel, majd jól elkeverjük.
  3. Jöhet a keverékbe a csirkemell, majd még egy nagy keverés.
  4. Az őzgerincformát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük a baconszeletekkel.
  5. Megöltjük a csirkés keverékkel, és szorosan betakarjuk a lelógó baconszeletekkel.
  6. 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Közben elkészítjük a köretet.
  7. Ha letelt a 40-50 perc és megpirult a bacon, akkor óvatosan kiborítjuk a formából, ami eddig az alja volt, az lesz a teteje, majd megszórjuk reszelt sajttal, és további 15-20 percig sütjük.
  8. Szeletekre vágva, a sült burgonyával együtt tálalva fogyasztjuk.

A körethez

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk. Lobogó, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és egy tálba öntjük.
  2. Lelocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk a fűszerekkel és kukoricadarával, és összekeverjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a fűszeres burgonyákat, és a 200 fokon 30-40 percig sütjük. (Betehetjük az őzgerinc forma alá is, úgy picit több idő kell neki.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1594
  • Tegnapi nézettség: 56
  • 7 napos nézettség: 575
  • Össznézettség: 211579
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 07.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Egy igazi "mindent bele" étel, sajttal, tejföllel, csirkével és baconnel, őzgerincformában sütve, ropogós steak burgonyával. Könnyen elkészíthető, és biztosan a család kedvence lesz! ;)

Hozzávalók

A baconbe tekert csikemellhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...