r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás olajbogyós muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Sajtos-sonkás olajbogyós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2346 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 391 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8544.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    2110 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    2308 mg
  • Nátrium
    3825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 2346 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajbogyó és mozzarella levét leszűrjük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A lisztet a sütőporral egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tejet, olajat, borsot, belereszeljük a hagymát. Keverőgéppel alaposan eldolgozzuk.
  3. A sajtot, sonkát, olajbogyót és a fűszereket hozzáadjuk, elkeverjük.
  4. Muffin sütőbe papírkosarakat helyezünk, és mindegyikbe 1 evőkanál masszát kanalazunk, a közepébe 1 darab mozzarella golyót teszünk, majd befedjük egy kanál masszával, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7567
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 11.

Ajánló

Ebből a mennyiségből 12 db muffin lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-sonkás olajbogyós muffin
Ligeti Károly 129 recept

A sonka és sajt másfajta felhasználási módja, kicsit megbolondítva egy kis olajbogyóval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...