r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás olajbogyós muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Sajtos-sonkás olajbogyós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2346 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 391 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8544.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    2110 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    2308 mg
  • Nátrium
    3825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 2346 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajbogyó és mozzarella levét leszűrjük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A lisztet a sütőporral egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tejet, olajat, borsot, belereszeljük a hagymát. Keverőgéppel alaposan eldolgozzuk.
  3. A sajtot, sonkát, olajbogyót és a fűszereket hozzáadjuk, elkeverjük.
  4. Muffin sütőbe papírkosarakat helyezünk, és mindegyikbe 1 evőkanál masszát kanalazunk, a közepébe 1 darab mozzarella golyót teszünk, majd befedjük egy kanál masszával, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7554
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 11.

Ajánló

Ebből a mennyiségből 12 db muffin lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-sonkás olajbogyós muffin
Ligeti Károly 129 recept

A sonka és sajt másfajta felhasználási módja, kicsit megbolondítva egy kis olajbogyóval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...