r
Nosalty Logó

Sajtos rakott kelkáposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sajtos rakott kelkáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.5 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7656.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    2043 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2906 mg
  • Nátrium
    1896 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2171.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    563 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1214 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4942 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 3747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit leszedjük, majd négyfelé vágjuk. A torzsáját kivágjuk, majd lobogó sós vízben félpuhára főzzük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk a hagymát, és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
  3. A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, kevés vizet öntünk alá, és visszatesszük a tűzre.
  4. Jöhet a hagymás alapra a darált sertés- és marhahús, majd a fűszerek sorban: só, bors, majoranna, petrezselyem. Elkeverjük és puhára főzzük.
  5. Közben a bögre rizst is puhára főzzük, majd belekeverjük a húsos alapba, és további néhány percig főzzük.
  6. A félig puha káposztalevelekkel megágyazunk a tepsibe, majd rászórjuk a húsos-rizses keveréket.
  7. A tejfölt elkeverjük egy tojással, majd a keverék felét rákenjük a húsos-rizses rétegre. Jöhet egy újabb réteg káposztalevél, majd egy újabb tejfölös réteg, végül vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  8. 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Plusz tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 510
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 526
  • Össznézettség: 34624
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Viszonylag egyszerű, kiadós étel, amiből biztosan mindenki repetázni fog! ;) Igen, ez egy nagyon sajtos, rakott kelkáposzta recept! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...