r
Nosalty Logó

Sajtos csirkecomb pikáns rizottóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Angie-30
Sajtos csirkecomb pikáns rizottóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Sajtos csirkecombhoz

Pikáns rizottóhoz

Összesen 829 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Sajtos csirkecombhoz

Pikáns rizottóhoz

Összesen 2490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Sajtos csirkecombhoz

Pikáns rizottóhoz

Összesen 115 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2293.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 829 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    137.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6879.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1749 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    3215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    798 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 2490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Sajtos csirkecombhoz

Pikáns rizottóhoz

Elkészítés

Sajtos csirkecombhoz

  1. A csirkecombokat besózzuk, a sajtot vékony szeletekre vágjuk, a felét a combok bőre alá nyomkodjuk, tepsibe rakjuk, ráöntjük a tejet, alufóliával letekarjuk, 1 órát sütjük.
  2. Leszedjük a fóliát, leöntjük a fölösleges levet, rakjuk rá a maradék sajtot, és pár percre tegyük vissza a sütőbe, míg a sajt ráolvad.
  3. Közben az újhagymát vágjuk karikára, az almát kockákra, olajon pirítsuk meg a hagymát, rakjuk rá az almát, a cukrot, 2 ek levest, 3-4 percig pároljuk, majd szedjük ki az almák felét.
  4. A maradék hagymás almára tegyük a rizst, néhány percig pirítjuk, majd öntsük rá a levest, és a citrom levet főzzük 15-20 percet.
  5. Amikor megfőt a rizs, keverjük bele a sajtot, a félre tett almát és a petrezselymet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3351
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A combokat egy internetes oldalon találtam, a rizottót egy újságban, így együtt tökéletes.

Hozzávalók

Sajtos csirkecombhoz

Pikáns rizottóhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...