Sajtkrémes zöldbableves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
125g zöldbab34 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
53 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
412
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
500g zöldbab136 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
1647
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
3.2g füstölt szalonna21 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
5.2g sárgarépa2 kcal
-
2.9g fehérrépa2 kcal
-
7.7g karalábé2 kcal
-
16.1g zöldbab4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
3.2g tömlős krémsajt6 kcal
-
1.3g tejföl3 kcal
-
5.8g kapor2 kcal
-
48.4g víz0 kcal
Összesen
54
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 955.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 641.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 571 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 1314 micro
-
β-karotin 3947 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1423 micro
Összesen
412
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 121 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3820.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 837 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 1935 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 2567.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2283 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 406 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 966 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 613 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 5255 micro
-
β-karotin 15790 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5691 micro
Összesen
1647
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 509 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 db karalábé
-
50 dkg zöldbab
-
1 csokor petrezselyem
-
1 evőkanál finomliszt
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 db leveskocka
-
10 dkg tömlős krémsajt
-
2 ek tejföl
-
1.5 l víz
Elkészítés
- Az apró kockára vágott szalonnát az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk és üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
- Beletesszük a megtisztított karikára vágott sárgarépát és gyökeret valamint a kisebb hasábokravágott karalábét, majd rövid ideig kevergetve párolni kezdjük.
- Ezután megszórjuk a pirospaprikával átforgatjuk, majd meghintjük liszttel és egy -két percig kevergetjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem és zeller zöldet, felöntjük a vízzel belerakjuk a feldarabolt zöldbabot., majd felforraljuk.
- Közben fűszerezzük, sóval, borssal, majoránnával, és a morzsolt leveskockával.
- Ezután csendes forralással készre főzzük.
- A sajtot és a tejfölt kevés levessel simára keverjük, ízesítjük vágott kaporral, majd a levesbe öntjük, egyet forralunk rajta és kész.
- Ha szükséges, sóval, borssal után ízesítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10775
- Feltöltés dátuma: 2013. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom tavaszi leves, igény szerint vajgaluskával dúsíthatjuk, de akkor egy kicsivel több vízre lesz szükségünk!