Sajtkrémes-pudingos torta ostyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
43 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
125g tej70 kcal
-
11g pudingpor43 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
17 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g rum6 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
A díszítéshez
-
4g ostyalap16 kcal
-
67 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Összesen
1656
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
171 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
45g pudingpor171 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
68 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g rum23 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
A díszítéshez
-
17g ostyalap64 kcal
-
270 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
6627
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
12.2g tojás15 kcal
-
3.5g tojásfehérje2 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
8 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
22.2g tej12 kcal
-
2g pudingpor8 kcal
-
11.1g margarin80 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
8.9g porcukor34 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
11.1g mascarpone45 kcal
A díszítéshez
-
0.8g ostyalap3 kcal
-
2.2g fehér tortabevonó12 kcal
-
13.3g habtejszín39 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
Összesen
295
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 115.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1039.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.4 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 132.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 857 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 286 mg
-
Retinol - A vitamin: 821 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 435 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
1656
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 461.8 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1678 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4159.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1274 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1410 mg
-
Nátrium 1076 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 525.5 g
-
Cukor 372 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 528.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3429 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 355 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 1145 mg
-
Retinol - A vitamin: 3282 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1740 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1674 micro
Összesen
6627
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
2 db tojásfehérje
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 evőkanál kukoricakeményítő
-
1 tk sütőpor
A krémhez
-
5 dl tej
-
25 dkg margarin
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg cukor
-
20 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
25 dkg mascarpone
A díszítéshez
-
5 dkg fehér tortabevonó
-
3 dl habtejszín
-
1 ek porcukor
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokból és hozzávalóiból piskótalapot sütünk a sütő tepsijében.
- Ha kihűlt, a papírt lehúzzuk róla, és enyhén megszórjuk porcukorral, és a tepsibe marad. 6 csíkra elosztjuk, és vágjuk.
- A krémhez a pudingot a cukorral, a tejjel, a kakaóval sűrűre főzzük, és kihűtjük.
- A margarint a porcukorral, és a 2 tojássárgával habosra keverjük, a rumot a pudinghoz tesszük, majd a kettő elegyét habosítjuk géppel. A sajtkrémet a végén lazán elkeverjük benne.
- Megkenjük a krémmel a piskótacsíkokat és lehűtjük.
- Azután egy tortatálra papírt teszünk, és a közepétől elkezdjük a csíkokat körberagasztani csigaformában.
- A végén bevonjuk a maradék krémmel az oldalát és a tetejét, majd darabokra tépjük az ostyát, és szabálytalan formába körbehelyezzük.
- Tejszínhabbal díszítjük, és a közepébe fehércsokit reszelünk. Jól behűtjük, és a szilánkok között szeleteljük fel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1386
- Feltöltés dátuma: 2013. március 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
321 recept
Saját ötletem, a név a hideg téli napokat idézi, de nem feltétlenül kell ezért rossz kedvünknek lenni, mert finomakat lehet sütni, miközben jó meleget áraszt a kandalló.