r
Nosalty Logó

Sajtkrémes-pudingos torta ostyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Sajtkrémes-pudingos torta ostyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 1656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    461.8 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4159.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.5 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3282 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 6627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokból és hozzávalóiból piskótalapot sütünk a sütő tepsijében.
  2. Ha kihűlt, a papírt lehúzzuk róla, és enyhén megszórjuk porcukorral, és a tepsibe marad. 6 csíkra elosztjuk, és vágjuk.
  3. A krémhez a pudingot a cukorral, a tejjel, a kakaóval sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  4. A margarint a porcukorral, és a 2 tojássárgával habosra keverjük, a rumot a pudinghoz tesszük, majd a kettő elegyét habosítjuk géppel. A sajtkrémet a végén lazán elkeverjük benne.
  5. Megkenjük a krémmel a piskótacsíkokat és lehűtjük.
  6. Azután egy tortatálra papírt teszünk, és a közepétől elkezdjük a csíkokat körberagasztani csigaformában.
  7. A végén bevonjuk a maradék krémmel az oldalát és a tetejét, majd darabokra tépjük az ostyát, és szabálytalan formába körbehelyezzük.
  8. Tejszínhabbal díszítjük, és a közepébe fehércsokit reszelünk. Jól behűtjük, és a szilánkok között szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1386
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtkrémes-pudingos torta ostyával
Zsuzsamama56 321 recept

Saját ötletem, a név a hideg téli napokat idézi, de nem feltétlenül kell ezért rossz kedvünknek lenni, mert finomakat lehet sütni, miközben jó meleget áraszt a kandalló.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...