r
Nosalty Logó

Indiai spenótos csirke (Saagwala)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Indiai spenótos csirke (Saagwala)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2146 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4866 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    9979 micro
Összesen 537 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    246.4 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4926.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    2626 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1880 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    832 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19463 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    12353 micro
  • Lut-zea
    39918 micro
Összesen 2146 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    832 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    528 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha friss spenótlevekkel dolgozunk, mossuk meg alaposan, vágjuk le és dobja ki a gyökérrészt, majd helyezzük a leveleket és a szárakat egy hőálló tálba. Öntsünk a spenótlevelekre forrásban lévő vizet, és hagyjuk állni 1 percig. Lecsepegtetjük, majd turmixgépben pürésítjük. Ha gyorsfagyaszott parajkrémmet használunk, a főzés előtt engedjük fel.
  2. Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat vagy vajat, majd a hagymát pirítsuk aranybarnára, körülbelül 5 perc alatt. Adjuk hozzá a fűszereket, a fokhagymát és a gyömbért, és folyamatosan kevergetés mellett pirítsuk további 2 percig.
  3. Ha az indiai fűszerek illata már átjárta a konyhánkat, azonnal adjuk hozzá a paradicsomot. Körülbelül 2 percig főzzük, amíg a paradicsom megpuhul.
  4. Hozzáadjuk a csirkét, majd 3 percig pirítjuk. Ezután mehet hozzá a só és a cukor, majd belekeverjük a spenótpürét. Közepes lángon pároljuk, amíg a csirke megpuhul, körülbelül 15-20 percig.
  5. Végezetül adjuk hozzá a kókuszkrémet vagy a tejszínt. Kóstoljuk meg, ha szükséges fűszerezzük, meglocsolhatjuk friss citrom levével. Ha krémesebb állagot szeretnénk, adjuk hozzá egy kis vajat. Közvetlenül tálalás előtt csorgassunk tejszínt a curryre, tálaljuk naan-kenyérrel, raitával vagy basmati rizzsel.
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 5797
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai spenótos csirke (Saagwala)
Hering András 189 recept

A saagwala az észak-indiai konyhában elterjedt, könnyű curry-étel, ami valójában kurkumával, fahéjjal, garam masalával és friss spenóttal ízesített, serpenyőben sült csirkével készült könnyű szósz. Számos indiai étterem étlapján az egyik egészségesebb étel. A „ saag ” pandzsábi kifejezés, amelyet az összes zöld leveles készítményre használnak , amelyek spenótlevéllel, görögszéna levelekkel, mustárlevéllel vagy gallérlevéllel készülnek. Ez a receptúra egyébként sokféle elnevezéssel létezik szerte a világban, a saagwala mellett például úgy is nevezik, mint palak murgh, palak chicken, saag murgh vagy saag csirke. Mindegyik ugyanazt jelenti. A palak jelentése spenót, a murgh pedig csirke. A receptben is szereplő garam massala az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Sokféle változatban készül, a legáltalánosabb összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld- vagy fekete kardamom, fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió-virág. Ha esetleg nem kapunk a boltban, használjuk bátran külön is az olyan fűszereket, mint az őrölt kurkuma, római kömény, koriander, kardamom, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, stb. (pontos lista a hozzávalók között). A fűszereken kívül nincs szükség sok hozzávalóra, hiszen ennek a spenótos-csirkés currys ételelkészítéséhez minden egyéb alapanyaga bárhol és bárkinek elérhető. Tálaljuk naan-kenyérrel, raitával vagy basmati rizzsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...