r
Nosalty Logó

Rozmaringos májpástétom vörösborban párolt körtével

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iron Vital
Rozmaringos májpástétom vörösborban párolt körtével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hozzávalók a májpástétomhoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hozzávalók a májpástétomhoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Összesen 2524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hozzávalók a májpástétomhoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Összesen 181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5040 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5035 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40316 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    99 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3448 micro
  • Kolin:
    1137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 2524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2896 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2894 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 181 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a májpástétomhoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Elkészítés

hozzávalók a májpástétomhoz

  1. A szalonnát felkockázzuk, és alaposan lepirítjuk, hogy szinte minden zsírja kifolyjon. Ekkor a szalonnakockákat kivesszük.
  2. A hátramaradt szalonnazsírra dobjuk a sonkahagymát, a rozmaringot, a reszelt fokhagymát és a szerecsendiót. Üvegesre pirítjuk a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a pulykamájat, és pár perc alatt készre sütjük.
  4. A serpenyő tartalmát turmixgépbe rakjuk. Sózzuk-borsozzuk, hozzáöntünk pár kanál libazsírt, és krémesre turmixoljuk.
  5. A kész pástétomot egy tálkába kanalazzuk, a tetejét pedig megszórjuk a pirított szalonnával és némi durvára vágott kesudióval.

hozzávalók a párolt körtéhez

  1. A körtét 3-4 mm vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy serpenyőben összeforraljuk a vörösbort, a vizet, a mézet, a limelét, illetve a fahéjat.
  3. Amikor forr, hozzáadjuk a körteszeleteket, és 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A lényeg, hogy megpuhuljon, és szép vörös színt kapjon. A kész körteszeleteket kiszedjük, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Már csak a tálalás van hátra: kenjük meg kedvenc pékárunkat jó vastagon a májpástétommal. Erre jöhet egy-egy szelet párolt körte, díszítésnek pedig egy kevés pirított szalonna és kesudió. Nem csak mennyei, de igazán mutatós is!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2863
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 14.

Ajánló

Ha nagyobb mennyiséget csinálunk, vagy nem fogyasztjuk el rövid időn belül a pástétomot, érdemes zsírt önteni a tetejére, hogy ne oxidálódjon a hűtőben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozmaringos májpástétom vörösborban párolt körtével
Iron Vital 5 recept

Finom és egyszerű májpástétom-receptet mutatunk nektek, amit vörösborban párolt vilmos körtével párosítottunk, a végeredmény pedig igazán fenséges lett. Készítsétek el valamelyik hétvégén reggelire, vagy akár ajándékba szeretteiteknek, nemsokára úgyis itt a karácsony!

Hozzávalók

hozzávalók a májpástétomhoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...