Rozmaringos májpástétom vörösborban párolt körtével
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iron Vital
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
hozzávalók a májpástétomhoz
-
82 kcal
-
10g sonkahagyma4 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
63g pulykamáj80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g libazsír51 kcal
-
6g kesudió35 kcal
hozzávalók a párolt körtéhez
Összesen
317
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
hozzávalók a májpástétomhoz
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
500g pulykamáj640 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g libazsír405 kcal
-
50g kesudió277 kcal
hozzávalók a párolt körtéhez
Összesen
2524
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
hozzávalók a májpástétomhoz
-
7.2g kolozsvári szalonna47 kcal
-
5.6g sonkahagyma2 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
35.9g pulykamáj46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.2g libazsír29 kcal
-
3.6g kesudió20 kcal
hozzávalók a párolt körtéhez
Összesen
181
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5040 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 5035 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
317
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.6 g
Zsír
-
Összesen 165.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 2210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3594.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 357 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 1883 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.9 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 930.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40316 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 99 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3448 micro
-
Kolin: 1137 mg
-
Retinol - A vitamin: 40283 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
2524
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2896 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 2894 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
181
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a májpástétomhoz
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
1 db sonkahagyma
-
2 szál rozmaring
-
szerecsendió ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
50 dkg pulykamáj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek libazsír
-
50 g kesudió
hozzávalók a párolt körtéhez
Elkészítés
hozzávalók a májpástétomhoz
- A szalonnát felkockázzuk, és alaposan lepirítjuk, hogy szinte minden zsírja kifolyjon. Ekkor a szalonnakockákat kivesszük.
- A hátramaradt szalonnazsírra dobjuk a sonkahagymát, a rozmaringot, a reszelt fokhagymát és a szerecsendiót. Üvegesre pirítjuk a hagymát.
- Hozzáadjuk a pulykamájat, és pár perc alatt készre sütjük.
- A serpenyő tartalmát turmixgépbe rakjuk. Sózzuk-borsozzuk, hozzáöntünk pár kanál libazsírt, és krémesre turmixoljuk.
- A kész pástétomot egy tálkába kanalazzuk, a tetejét pedig megszórjuk a pirított szalonnával és némi durvára vágott kesudióval.
hozzávalók a párolt körtéhez
- A körtét 3-4 mm vékony szeletekre vágjuk.
- Egy serpenyőben összeforraljuk a vörösbort, a vizet, a mézet, a limelét, illetve a fahéjat.
- Amikor forr, hozzáadjuk a körteszeleteket, és 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A lényeg, hogy megpuhuljon, és szép vörös színt kapjon. A kész körteszeleteket kiszedjük, és hagyjuk kicsit hűlni.
- Már csak a tálalás van hátra: kenjük meg kedvenc pékárunkat jó vastagon a májpástétommal. Erre jöhet egy-egy szelet párolt körte, díszítésnek pedig egy kevés pirított szalonna és kesudió. Nem csak mennyei, de igazán mutatós is!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2878
- Feltöltés dátuma: 2018. november 14.
Ajánló
Ha nagyobb mennyiséget csinálunk, vagy nem fogyasztjuk el rövid időn belül a pástétomot, érdemes zsírt önteni a tetejére, hogy ne oxidálódjon a hűtőben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iron Vital
5 recept
Finom és egyszerű májpástétom-receptet mutatunk nektek, amit vörösborban párolt vilmos körtével párosítottunk, a végeredmény pedig igazán fenséges lett. Készítsétek el valamelyik hétvégén reggelire, vagy akár ajándékba szeretteiteknek, nemsokára úgyis itt a karácsony!