Rozéban párolt, zöldséges nyúl baconos burgonyával
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.5 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1591.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 790 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 512.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 674 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6268 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 432 micro
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.1 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3183.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 1580 mg
-
Nátrium 680 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1025.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1348 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 333 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12537 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 864 micro
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 343 micro
-
β-karotin 869 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A répát és a gyökeret az olajon megpirítjuk, (karamellizáljuk) a felénél hozzátesszük a zellerszárat is.
- Menet közben a kilapított fokhagymát kb. 1 percre belerakjuk, pirítjuk, majd kivágjuk onnét a szemétbe (Ne vigye el az ízét a lacipecsenye irányába).
- A nyúlcombot fele olaj, fele vaj keverékén körbepirítjuk.
- Ha kész, kivesszük a combokat.
- A serpenyőbe beletesszük a lepirított zöldségeket, rá bőven a friss zsályát, majd erre a combokat, felöntjük a rozéval.
- Majd a fedelével letakarva a serpenyőt, sütőbe tesszük kb. 40 percre (puhára pároljuk). Ennél a résznél kezdődik a maradék rosé tisztán, vagy fröccs formájában történő elfogyasztása.
- Ha megpárlódott, levesszük a fedőt és kb. 20 perc alatt, a hőmérsékletet 160 fokra visszavéve pirosra sütjük.
- Párolás közben a burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, baconnal körbetekerjük.
- Az utolsó 20 percre a nyúl mellé tesszük. Külön, de egy légtérben így egyszerre készül el.
- A burgonyával és a zöldségekkel tálaljuk, friss zsályalevelekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8247
- Feltöltés dátuma: 2010. december 30.
Ajánló
...szóval a maradék rozébor különböző módon történő felhasználása lett volna az italajánlat, ha! És itt "álljunk meg egy szóra" (Grétsi tanár Úr szavaival fogalmazva). A nejem belibbent egy Malibu-ananászlé kombinációval. Hát, ha még ittatok jót... Mindenkinek ajánlom, legalább egyszeri kipróbálásra! Nem feltétlenül sült nyúl mellé!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Na! Szóval átnéztem az oldalon regnáló szakácsokat (a szebbik nem képviselőit) férfiszemmel is. Nem mindig csak főzünk... Istenem, hogy ebben az országban mennyi szép NŐ (lány) van! Szerencsés nemzet vagyunk! A jó kajákról és a jó italokról már nem is beszélnék...szóval így jutottam el Mignon nyuláig. Napokig nézegettem. Gondolom Ő, (mármint a sült nyúl) meg engem. Gyakorlatilag tökéletes. Remélem nem bak volt... Aztán, mit tesz isten, szembe találkoztunk az egyik kedvenc METRO áruházamban, comb formájában. A nagy szerelmek így kezdődnek! A történet innét folytatódik 2 felvonásban.