Paradicsomos spagetti bazsalikommal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Paradicsomszósz
-
25g olívaolaj221 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
63g vöröshagyma23 kcal
-
8 kcal
-
63g sárgarépa23 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
625g paradicsom113 kcal
-
625g paradicsom113 kcal
-
51 kcal
-
375g zöldség alaplé26 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
0g bors0 kcal
Tészta
-
80g spagetti tészta297 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
Összesen
1097
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Paradicsomszósz
-
100g olívaolaj884 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
250g vöröshagyma91 kcal
-
250g halványító zeller31 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
25g fokhagyma34 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2500g paradicsom450 kcal
-
2500g paradicsom450 kcal
-
250g sűrített paradicsom205 kcal
-
1500g zöldség alaplé105 kcal
-
25g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
0g bors0 kcal
Tészta
-
320g spagetti tészta1187 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
Összesen
4383
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Paradicsomszósz
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
2.9g halványító zeller0 kcal
-
2.9g sárgarépa1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
28.8g paradicsom5 kcal
-
28.8g paradicsom5 kcal
-
2.9g sűrített paradicsom2 kcal
-
17.3g zöldség alaplé1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
5.8g paradicsom1 kcal
-
0g bors0 kcal
Tészta
-
3.7g spagetti tészta14 kcal
-
1.2g parmezán sajt5 kcal
-
0.7g bazsalikom0 kcal
Összesen
49
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5799.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 568 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 776 mg
-
Nátrium 4115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1533 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1279 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 218 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 457 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 3341 micro
-
β-karotin 12004 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 53357 micro
-
Lut-zea 2856 micro
Összesen
1097
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.5 g
Zsír
-
Összesen 184.2 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23199 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 2272 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 1043 mg
-
Foszfor 3104 mg
-
Nátrium 16461 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 561.6 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 102 mg
VÍZ
-
Összesen 6132.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5114 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 863 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 873 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1829 micro
-
Kolin: 597 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 13364 micro
-
β-karotin 48016 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 213427 micro
-
Lut-zea 11425 micro
Összesen
4383
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 154 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2459 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
49
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Paradicsomszósz
-
50 g vaj
-
250 g vöröshagyma
-
250 g halványító zeller
-
250 g sárgarépa
-
25 g fokhagyma
-
5 db babérlevél
-
250 g sűrített paradicsom
-
1500 ml zöldség alaplé
-
1 csipet cukor
-
bors ízlés szerint
Tészta
-
320 g spagetti tészta
-
1 csokor bazsalikom
Elkészítés
Paradicsomszósz
- Pucoljuk meg és vágjuk kockára a hagymát, zellert és sárgarépát
- Mossuk meg a paradicsomot és vágjuk fel darabokra.
- Tegyünk fel egy serpenyőt az olívaolajjal és a vajjal. A forró olajon megfonnyasztjuk a zöldségeket, babérlevelet és a fokhagymát.
- Adjuk hozzá a feldarabolt, fürtös paradicsomot, és lassú tűzön 10 percig főzzük. Majd adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, sűrített paradicsomot és a zöldség alaplevet, majd hagyjuk lassú tűzön főni.
- A szószt egy zöldségszűrőn keresztül átpasszírozzuk és egy fazékba tesszük. Adjuk hozzá a konfitált paradicsomot és lassú tűzön addig főzzük, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget, és közben folyamatosan ízesítjük sóval, borssal.
Tészta
- Forraljuk fel a szószt, mártsuk bele a nyers spagettit és hagyjuk puhulni lassan.
- Amikor a tészta elkezd puhulni, keverjük össze óvatosan és főzzük úgy mintha rizottó lenne. Ha szükséges, meleg sós vizet öntsünk hozzá.
- Vegyük le a tűzről, és ha még úgy érezzük, akkor sózzuk, adjunk hozzá olívaolajat, bazsalikomlevelet és reszelt parmezán sajtot.
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2121
- Feltöltés dátuma: 2020. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olasz Gasztronómiai Világhét
14 recept
Tisztelgés a nápolyi hagyományok előtt. Olasz Gasztrohét keretében Rosario Simeoli a Trattoria Pomo D’oro étterem séfje készítette ezt az ételt.