r
Nosalty Logó

Paradicsomos spagetti bazsalikommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
Paradicsomos spagetti bazsalikommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Paradicsomszósz

Tészta

Összesen 1097 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Paradicsomszósz

Tészta

Összesen 4383 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Paradicsomszósz

Tészta

Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5799.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    4115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    3341 micro
  • β-karotin
    12004 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    53357 micro
  • Lut-zea
    2856 micro
Összesen 1097 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.5 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23199 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2272 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1043 mg
  • Foszfor
    3104 mg
  • Nátrium
    16461 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.6 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    6132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5114 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    863 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    873 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1829 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    13364 micro
  • β-karotin
    48016 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    213427 micro
  • Lut-zea
    11425 micro
Összesen 4383 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2459 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 49 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Tészta

Elkészítés

Paradicsomszósz

  1. Pucoljuk meg és vágjuk kockára a hagymát, zellert és sárgarépát
  2. Mossuk meg a paradicsomot és vágjuk fel darabokra.
  3. Tegyünk fel egy serpenyőt az olívaolajjal és a vajjal. A forró olajon megfonnyasztjuk a zöldségeket, babérlevelet és a fokhagymát.
  4. Adjuk hozzá a feldarabolt, fürtös paradicsomot, és lassú tűzön 10 percig főzzük. Majd adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, sűrített paradicsomot és a zöldség alaplevet, majd hagyjuk lassú tűzön főni.
  5. A szószt egy zöldségszűrőn keresztül átpasszírozzuk és egy fazékba tesszük. Adjuk hozzá a konfitált paradicsomot és lassú tűzön addig főzzük, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget, és közben folyamatosan ízesítjük sóval, borssal.

Tészta

  1. Forraljuk fel a szószt, mártsuk bele a nyers spagettit és hagyjuk puhulni lassan.
  2. Amikor a tészta elkezd puhulni, keverjük össze óvatosan és főzzük úgy mintha rizottó lenne. Ha szükséges, meleg sós vizet öntsünk hozzá.
  3. Vegyük le a tűzről, és ha még úgy érezzük, akkor sózzuk, adjunk hozzá olívaolajat, bazsalikomlevelet és reszelt parmezán sajtot.
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2121
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos spagetti bazsalikommal
Olasz Gasztronómiai Világhét 14 recept

Tisztelgés a nápolyi hagyományok előtt. Olasz Gasztrohét keretében Rosario Simeoli a Trattoria Pomo D’oro étterem séfje készítette ezt az ételt.

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...