Rosa pompelmo fagylalt szicíliai módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
Fagylalt
-
240g grépfrút38 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
25g cukor97 kcal
Briós (4 db)
-
47g finomliszt171 kcal
-
16g rétesliszt57 kcal
-
10g cukor37 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
13g tej7 kcal
-
6g méz19 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A tetejére
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g tej0 kcal
Összesen
727
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
Fagylalt
-
960g grépfrút154 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
100g cukor387 kcal
Briós (4 db)
-
188g finomliszt684 kcal
-
63g rétesliszt229 kcal
-
38g cukor147 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g méz76 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
2g tej1 kcal
Összesen
2905
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
Fagylalt
-
49.8g grépfrút8 kcal
-
10.4g habtejszín30 kcal
-
10.4g joghurt6 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
Briós (4 db)
-
9.8g finomliszt35 kcal
-
3.3g rétesliszt12 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g élesztő0 kcal
-
2.6g tej1 kcal
-
1.3g méz4 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A tetejére
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0.1g tej0 kcal
Összesen
149
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 849.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 201.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 723 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1362 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
727
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 123.5 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 790 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3399.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 1043 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 1396 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.7 g
-
Cukor 210 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 804.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 1086 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 2894 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 5448 micro
-
Lut-zea 512 micro
Összesen
2905
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 283 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
Fagylalt
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg cukor
Briós (4 db)
-
188 g finomliszt
-
63 g rétesliszt
-
38 g cukor
-
50 g vaj
-
1 csipet só
-
3 g élesztő
-
50 ml tej
-
1 ek méz
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
0.5 csomag sütőpor
A tetejére
-
2 ml tej
Elkészítés
Fagylalt
- Fagylalt:
- A cukrot elkeverjük a grapefruit levében, majd a tejszínt elkeverjük a joghurttal, és a grapefruit levéhez adjuk.
- Egy éjszakán át hűtött fagyigépben kb. 40-45 perc alatt elkészül a fagyi. Ne feledjük, ez a fagyi lágyabb, mint amit mi ismerünk, ezért ha gondoljuk, kis időre a mélyhűtőbe tehetjük.
- Briós:
- A tejhez hozzáadjunk 1 tkcukrot, majd meglangyosítjuk. Beletesszük az élesztőt, és hagyjuk 10 percig, hogy felfusson.
- Addig a liszteket, sót, maradék cukrot összekeverjük, s hozzáöntjük a tejes élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Ezután fél órára betesszük a mélyhűtőbe.
- Majd miután kivettük, négybe vágjuk a tésztát, és labdákat gyúrunk belőle. Ha van kedvünk a tetején egy kis részt csípjünk össze gömb formájában.
- Ekkor a tojássárgáját és a 2 tktejet összekeverjük, s ecsettel megkenjük mindegyik tetejét. Egy órát állni hagyjuk, majd ismét bekenjük a tetejét.
- Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg meg nem barnul a teteje. Megvárjuk, amíg kihűl, s belegombócozzuk a fagyit. Zacskóban 1 napig frissen tartható, de szerintem még aznap jobb megenni, mert akkor a legfinomabb. A briós elkészítésének van egy bonyolultabb változata is, ami kb. másfél napig tart, de ezzel a rövidített módszerrel is ugyanazt az eredményt értem el, így tehát nem bonyolítom meg az elkészítést. :-D
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2723
- Feltöltés dátuma: 2012. július 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Igaz, a hőség kezd leáldozni, de azért még nyár van... szerencsére! S ilyenkor nincs is jobb, mint egy kiváló fagyi. Sikerült a napokban hozzájutnom pár darab szicíliai grapefruithoz, s azonnal elkészítettem a szicíliaiak tipikus fagyiját. Aki már járt ezen a szép szigeten, talán meglepetten tapasztalta, hogy az itt élő emberek előszeretettel eszik a fagyit "zsemléből". S csak garantálni tudom mindenkinek, kiváló íze van a kettőnek együtt.