r
Nosalty Logó

Rosa pompelmo fagylalt szicíliai módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rosa pompelmo fagylalt szicíliai módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Fagylalt

Briós (4 db)

A tetejére

Összesen 727 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Fagylalt

Briós (4 db)

A tetejére

Összesen 2905 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Fagylalt

Briós (4 db)

A tetejére

Összesen 149 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1362 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 727 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3399.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1043 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2894 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    5448 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 2905 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Fagylalt

Briós (4 db)

A tetejére

Elkészítés

Fagylalt

  1. Fagylalt:
  2. A cukrot elkeverjük a grapefruit levében, majd a tejszínt elkeverjük a joghurttal, és a grapefruit levéhez adjuk.
  3. Egy éjszakán át hűtött fagyigépben kb. 40-45 perc alatt elkészül a fagyi. Ne feledjük, ez a fagyi lágyabb, mint amit mi ismerünk, ezért ha gondoljuk, kis időre a mélyhűtőbe tehetjük.
  4. Briós:
  5. A tejhez hozzáadjunk 1 tkcukrot, majd meglangyosítjuk. Beletesszük az élesztőt, és hagyjuk 10 percig, hogy felfusson.
  6. Addig a liszteket, sót, maradék cukrot összekeverjük, s hozzáöntjük a tejes élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Ezután fél órára betesszük a mélyhűtőbe.
  7. Majd miután kivettük, négybe vágjuk a tésztát, és labdákat gyúrunk belőle. Ha van kedvünk a tetején egy kis részt csípjünk össze gömb formájában.
  8. Ekkor a tojássárgáját és a 2 tktejet összekeverjük, s ecsettel megkenjük mindegyik tetejét. Egy órát állni hagyjuk, majd ismét bekenjük a tetejét.
  9. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg meg nem barnul a teteje. Megvárjuk, amíg kihűl, s belegombócozzuk a fagyit. Zacskóban 1 napig frissen tartható, de szerintem még aznap jobb megenni, mert akkor a legfinomabb. A briós elkészítésének van egy bonyolultabb változata is, ami kb. másfél napig tart, de ezzel a rövidített módszerrel is ugyanazt az eredményt értem el, így tehát nem bonyolítom meg az elkészítést. :-D
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2723
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igaz, a hőség kezd leáldozni, de azért még nyár van... szerencsére! S ilyenkor nincs is jobb, mint egy kiváló fagyi.  Sikerült a napokban hozzájutnom pár darab szicíliai grapefruithoz, s azonnal elkészítettem a szicíliaiak tipikus fagyiját. Aki már járt ezen a szép szigeten, talán meglepetten tapasztalta, hogy az itt élő emberek előszeretettel eszik a fagyit "zsemléből".  S csak garantálni tudom mindenkinek, kiváló íze van a kettőnek együtt.

Hozzávalók

Fagylalt

Briós (4 db)

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...