r
Nosalty Logó

Ropogós rántott karfiollal pakolt taco

Lakos Benedek
Ropogós rántott karfiollal pakolt taco
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rántott karfiolhoz

A tálaláshoz

475
Kalória
15.9g
Fehérje
82.2g
Szénhidrát
8.9g
Zsír
118.4g
Víz
60g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rántott karfiolhoz

A tálaláshoz

Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rántott karfiolhoz

A tálaláshoz

Összesen 2841 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rántott karfiolhoz

A tálaláshoz

Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6483.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    3799 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    492.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    710.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    896 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 2841 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A rántott karfiolhoz

  1. A lisztet, fűszereket és tojásokat egy turmixgép kelyhébe tesszük, majd elkezdjük dolgozni. Közben fokozatosan annyi vizet öntünk hozzá, hogy folyós (a palacsintánál sűrűbb, de a nokedlinél hígabb) masszát kapjunk.
  2. A karfiolt megtisztítjuk, és kisebb, falatnyi rózsákra szedjük/vágjuk. A rózsákat belemártjuk a masszába, hogy az teljesen bevonja őket. Ezután pankomorzsában is meghempergetjük őket.
  3. A bepanírozott karfiolokat bő olajban ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és hagyjuk őket lecsöpögni.

A tálaláshoz

  1. A tortillalapokba salátát pakolunk, majd erre jöhetnek a rántott karfiolok. Csípős és fokhagymás (vagy a tetszésünk szerint bármilyen) szószt és limelevet csorgatunk rájuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p

Ugyan a rántott karfiol rizzsel és tartárral is nagyon finom, azért néha-néha rá lehet unni. Ilyenkor nem árt, ha feldobjuk valamivel, és máshogy készítjük. Például tacoba pakolva.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...