r
Nosalty Logó

Ropogós bunda alatt sült csirkemell gyors cézársalátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lurpak
Ropogós bunda alatt sült csirkemell gyors cézársalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Összesen 932 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Összesen 3733 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Összesen 227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    1358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6370 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2882 micro
Összesen 932 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    200.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10640.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1990 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2550 mg
  • Nátrium
    5433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    937 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2805 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    526 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1042 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    25479 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11527 micro
Összesen 3733 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1555 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 227 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét sózzuk-borsozzuk, majd sütőpapírral bélelet tepsire tesszük, megkenjük őket vékonyan mustárral.
  2. A fokhagymát, a kakukkfüvet, a durva szemű sót és az egész borsot mozsárban összetörjük, majd tálba kanalazzuk. Hozzákeverjük a puha vajat és a citromhéjat.
  3. Belereszeljük a sajtot és a pankoval (vagy hagyományos kenyérmorzsával) együtt elmorzsoljuk.
  4. A csirkeszeleteket beborítjuk a morzsával, és rányomkodjuk.
  5. 200 fokon 20 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.

A salátához

  1. A fokhagymát a szardellával és kevés sóval mozsárban pürésítjük.
  2. A két tojássárgáját robotgépbe tesszük, majd szép lassan, csurgatva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat.
  3. Az így kapott sűrű krémet kikanalazzuk, elkeverjük benne a fokhagymás-szardellás pürét és a citromlevet, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  4. A salátaleveleket átmossuk, és megforgatjuk az öntetben.
  5. Pirított kenyérkockával és reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7533
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirke szaftosra sül a ropogós bunda alatt, közben pedig könnyen összedobhatunk egy gyors cézársalátát hozzá. www.lurpak.com/hu-hu/

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...