Ropogós bunda alatt sült csirkemell gyors cézársalátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lurpak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
A csirkéhez
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
63g panko247 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
A salátához
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
31g napraforgó olaj276 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
128g római saláta20 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
932
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
A csirkéhez
-
9g fokhagyma12 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
250g panko988 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
A salátához
-
3g fokhagyma4 kcal
-
34 kcal
-
4g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
125g napraforgó olaj1105 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
510g római saláta81 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3733
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
A csirkéhez
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.5g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g parmezán sajt12 kcal
-
15.3g panko60 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
30.5g csirkemellfilé37 kcal
A salátához
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
7.6g napraforgó olaj67 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
31.1g római saláta5 kcal
-
3.1g parmezán sajt12 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
227
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2660.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 637 mg
-
Nátrium 1358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 234.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 701 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 6370 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2882 micro
Összesen
932
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 200.2 g
Zsír
-
Összesen 232.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 971 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10640.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 1990 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 2550 mg
-
Nátrium 5433 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 937 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2805 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 526 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1042 micro
-
Kolin: 863 mg
-
Retinol - A vitamin: 678 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 25479 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11527 micro
Összesen
3733
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 649.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1555 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 704 micro
Összesen
227
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A csirkéhez
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 g parmezán sajt
-
25 dkg panko
-
3 ek vaj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
50 dkg csirkemellfilé
A salátához
-
1 gerezd fokhagyma
-
4 db szardella (konzerv)
-
1 kávéskanál só
-
2 db tojássárgája
-
125 ml napraforgó olaj
-
2 ek citromlé
-
1 közepes db római saláta
-
50 g parmezán sajt
-
1 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkét sózzuk-borsozzuk, majd sütőpapírral bélelet tepsire tesszük, megkenjük őket vékonyan mustárral.
- A fokhagymát, a kakukkfüvet, a durva szemű sót és az egész borsot mozsárban összetörjük, majd tálba kanalazzuk. Hozzákeverjük a puha vajat és a citromhéjat.
- Belereszeljük a sajtot és a pankoval (vagy hagyományos kenyérmorzsával) együtt elmorzsoljuk.
- A csirkeszeleteket beborítjuk a morzsával, és rányomkodjuk.
- 200 fokon 20 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
A salátához
- A fokhagymát a szardellával és kevés sóval mozsárban pürésítjük.
- A két tojássárgáját robotgépbe tesszük, majd szép lassan, csurgatva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat.
- Az így kapott sűrű krémet kikanalazzuk, elkeverjük benne a fokhagymás-szardellás pürét és a citromlevet, frissen őrölt borssal ízesítjük.
- A salátaleveleket átmossuk, és megforgatjuk az öntetben.
- Pirított kenyérkockával és reszelt parmezánnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7533
- Feltöltés dátuma: 2017. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lurpak
23 recept
A csirke szaftosra sül a ropogós bunda alatt, közben pedig könnyen összedobhatunk egy gyors cézársalátát hozzá. www.lurpak.com/hu-hu/