r
Nosalty Logó

Rókagombaleves húsgombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Rókagombaleves húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leveshez

húsgombóchoz

Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leveshez

húsgombóchoz

Összesen 793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leveshez

húsgombóchoz

Összesen 39 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1971.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3721 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7886.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    6747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    770 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    1055 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14885 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4535 micro
Összesen 793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

leveshez

húsgombóchoz

Elkészítés

leveshez

  1. Az olajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát, és zúzott fokhagymát, majd a tisztított zöldségeket karikázzuk bele a lábasba. Sózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk, jól összerázzuk, majd felöntjük az alaplével.
  2. Jól felforraljuk a levest, majd takarékra vegyük a lángot, és a mosott, szeletelt rókagombát beledobjuk a levesbe. Ízesítésnek ételízesítőt használjunk.
  3. A leveshez öntsük a vizet, hogy ne forrjon, és vizes kézzel gombócokat formázzunk a húsmasszából a levesbe. Addig főzzük lassú lángon, amíg feljönnek a tetejére, és még 15 percig főzzük.
  4. A kész levest tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva.

húsgombóchoz

  1. A húshoz keverjük a fűszereket, a reszelt hagymát és a zöldet, meg tojást, és a morzsával jó állagú masszát készítsünk.
  2. Hagyjuk 10 percet pihenni hűtőben.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1866
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rókagombaleves húsgombóccal
Zsuzsamama56 321 recept

Termesztett rókagombát kaptam a minap, és ebből főztem ízletes levest ebédre. Mi nagyon szeretjük, csak ritkán sikerül erdei, sárga rókagombát beszerezni, de ezzel is beérjük, amit a boltban árulnak.

Hozzávalók

leveshez

húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...