r
Nosalty Logó

Rizskrémes-narancsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rizskrémes-narancsos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótatésztához

A rizses krémhez

A tetejéhez

Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótatésztához

A rizses krémhez

A tetejéhez

Összesen 3767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótatésztához

A rizses krémhez

A tetejéhez

Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6882.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2323 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    2135 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1003 micro
  • Kolin:
    1024 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    526 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1781 micro
Összesen 3767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A rizses krémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A piskótát készítsük el: a 6 tojást szétválasztjuk, a sárgájába belerakjuk a 6 ek kristálycukrot, 1 cs sütőport, a narancs reszelt héját, 2 ek olajat, 6 ek lisztet.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához öntjük, és jól elkeverjük óvatosan.
  3. Tortaformában megsütjük.
  4. A krém következik: 1 liter tejben megfőzzük a rizst, közben beletesszük a 1 kk vajat, a narancs levét és a fahéjat, a kristálycukrot, és készre főzzük.
  5. Amikor megfőtt és langyosra hűlt, a hulala tejszínt már előzőleg keményre felvertük, és hozzákeverjük a a langyosra hűlt rizshez.
  6. A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krém felével.
  7. A torta tetejére is rakunk rizses krémet, és körben is megkenjük, a szeletelt narancsot rátesszük.
  8. A zselatint elkészítjük, ahogy rá van írva a csomagolásra, és rátesszük azt is a tortára, majd mehet a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6027
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a neten találtam, volt időm, és kipróbáltam. 

Hozzávalók

A piskótatésztához

A rizses krémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...