r
Nosalty Logó

Rizskrémes-narancsos torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rizskrémes-narancsos torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótatésztához

A rizses krémhez

A tetejéhez

628
Kalória
19.9g
Fehérje
87.5g
Szénhidrátok
19.8g
Zsír
108.5g
Víz
218.3g
Koleszterin
2.8g
Rost
32.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótatésztához

A rizses krémhez

A tetejéhez

Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótatésztához

A rizses krémhez

A tetejéhez

Összesen 3767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótatésztához

A rizses krémhez

A tetejéhez

Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    108.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6882.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2323 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    2135 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    651.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1003 micro
  • Kolin:
    1024 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    526 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1781 micro
Összesen 3767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A piskótát készítsük el: a 6 tojást szétválasztjuk, a sárgájába belerakjuk a 6 ek kristálycukrot, 1 cs sütőport, a narancs reszelt héját, 2 ek olajat, 6 ek lisztet.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához öntjük, és jól elkeverjük óvatosan.
  3. Tortaformában megsütjük.
  4. A krém következik: 1 liter tejben megfőzzük a rizst, közben beletesszük a 1 kk vajat, a narancs levét és a fahéjat, a kristálycukrot, és készre főzzük.
  5. Amikor megfőtt és langyosra hűlt, a hulala tejszínt már előzőleg keményre felvertük, és hozzákeverjük a a langyosra hűlt rizshez.
  6. A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krém felével.
  7. A torta tetejére is rakunk rizses krémet, és körben is megkenjük, a szeletelt narancsot rátesszük.
  8. A zselatint elkészítjük, ahogy rá van írva a csomagolásra, és rátesszük azt is a tortára, majd mehet a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet a neten találtam, volt időm, és kipróbáltam. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!