Rigó Jancsi-torta Hanka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
3 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
1g sertészsír11 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
3 kcal
-
4 kcal
-
2g zselatin6 kcal
A díszítéshez
-
8g tortabevonó46 kcal
-
15g roletti57 kcal
-
8g marcipán39 kcal
Összesen
502
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
91 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
600g habtejszín1752 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
46 kcal
-
20g zselatin67 kcal
A díszítéshez
-
100g tortabevonó546 kcal
-
180g roletti679 kcal
-
100g marcipán462 kcal
Összesen
5992
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
22.4g tojás28 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
5 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
30.6g habtejszín89 kcal
-
10.2g porcukor39 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2 kcal
-
1g zselatin3 kcal
A díszítéshez
-
5.1g tortabevonó28 kcal
-
9.2g roletti35 kcal
-
5.1g marcipán24 kcal
Összesen
305
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
502
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.4 g
Zsír
-
Összesen 302.7 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7354.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 1671 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 568 mg
-
Foszfor 3115 mg
-
Nátrium 1771 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 714.3 g
-
Cukor 421 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 695.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2296 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 471 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 1267 mg
-
Retinol - A vitamin: 2264 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2026 micro
Összesen
5992
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
6 dl habtejszín
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
20 g zselatin
A díszítéshez
-
10 dkg tortabevonó
-
45 db roletti
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk. 4 tojássárgáját a 4 evőkanál cukorral és vaníliáscukorral kikavarjuk, a tojásfehérjét is kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgájához adjuk. Hozzáadjuk a 2 evőkanál liszttel elkevert sütőport és a kakaót.
- Zsírozott,lisztezett tortaformába öntjük. Kettőt sütünk belőle.
- Amikor kihűlt,az egyiket visszahelyezzük a tortakarikába.
- A tejszíntporcukorral kemény habbá verjük. Ennek vesszük a kétharmad részét, és hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaót. Visszahelyezzük a tortakarikára a karimát.
- A zselatint kevés vízzel feloldjuk, a kétharmadát a kakaós tejszínhez hozzáadjuk, és belesimítjuk a tortaformába.
- A félretett tejszínt a megmaradt zselatinnal átkeverjük, gyors mozdulatokkal rásimítjuk a kakaós krémre. Befedjük a másik piskótalappal. 1 órát hűtjük. Ezután a karikát levéve bevonjuk a tortabevonóval.
- Körberakjuk rolettivel, rakunk rá marcipán virágokat,és szalaggal átkötjük. Kb.40-45 db roletti kell hozzá.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14957
- Feltöltés dátuma: 2013. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát a lányom szüinapjára készítettem. Nagyon mutatós torta.