Rigó Jancsi torta 2.
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kakaós piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
11 kcal
A krémhez
-
2g zselatin6 kcal
-
46 kcal
-
5g cointreau12 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
15 kcal
-
6 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
33g tortabevonó182 kcal
-
35 kcal
-
21 kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kakaós piskótához
-
495g tojás623 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
68 kcal
A krémhez
-
10g zselatin34 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
32g cointreau74 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
91 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
21g mandulapehely124 kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kakaós piskótához
-
29.5g tojás37 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
A krémhez
-
0.6g zselatin2 kcal
-
17 kcal
-
1.9g cointreau4 kcal
-
29.8g habtejszín87 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
11.9g tortabevonó65 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
1.3g mandulapehely7 kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 50.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.2 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 119.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 383 micro
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.5 g
Zsír
-
Összesen 304.1 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 2191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5137.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 875 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 809 mg
-
Foszfor 2312 mg
-
Nátrium 891 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.2 g
-
Cukor 298 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 716.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2096 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 472 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 1403 mg
-
Retinol - A vitamin: 2067 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2296 micro
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Hozzávalók
A kakaós piskótához
-
9 db tojás
-
9 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
10 g zselatin
-
100 g sárgabaracklekvár
-
5 dl habtejszín
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 ek porcukor
-
200 g tortabevonó
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A kakaós piskótához
- A zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe. A lekvárt felforrósítjuk, áttörjük, és vékonyan megkenjük vele a piskótalapok egyik oldalát.
- Mérsékelt tűzön felolvasztjuk a narancslikőrrel a zselatint. Eldolgozzuk a 4 dl-ből elvett 3-4 ek tejszínnel, felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal a jól behűtött maradék tejszínhez keverjük. Apránként hozzáadjuk a porcukorral összeszitált kakaót, és egészen kemény habbá verjük.
- Megtöltjük a habbal, és egymásra illesztjük a két alsó piskótalapot, majd betakarjuk a harmadikkal, úgy, hogy a lekváros fele kerüljön felülre.
- A csokoládét apróra vágjuk-tördeljük, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, aztán elkeverjük benne az olajat. Egyenletesen bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Mielőtt teljesen megkötne a máz, beszórjuk a torta oldalát a kissé megpirított mandulaforgáccsal.
- Tálalás előtt kemény habbá verjük a maradék tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és minden szelet helyére 1-1 csinos habrózsát nyomunk. A tetejére rászórhatjuk a maradék mandulaforgácsot.
- A tortát fogyasztás előtt 3-4 óráig hűtjük!
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 34753
- Feltöltés dátuma: 2010. január 17.
Ajánló
A kakaós piskótát elkészíthetjük magunk is. Én 8 tojásos piskótát készítettem, úgy, hogy a végén 1 ek lisztet kakaóval helyettesítettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Pici lányom harmadik születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Nagy sikert aratott, annak ellenére, hogy már mindenki tele volt a karácsonyi sütikkel. A legkisebb ugyanis szilveszteri gyermek! :-) 1 szelet: 274 kcal-t tartalmaz. A tortából szép szeleteket tudunk vágni, ha még a csokoládé teljes dermedése előtt egy 30 cm-es, normál vonalzóval bejelöljük a szeletek helyét, így a tejszínhabot is egyenletesen el tudjuk osztani a tetején. A díszítésre szolgáló tejszínbe tettem egy kis habfixálót, így nem folyt le a torta oldalán a habrózsa. A mandulát száraz serpenyőben érdemes megpirítani. Pár perc alatt kész. Nem árt figyelni rá, mert ha odaég, keserű lesz!