Ribizlis diplomatatorta csokidíszítéssel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
10 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
19 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
57 kcal
-
100g tej56 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
58g piros ribizli32 kcal
-
1g porcukor5 kcal
A locsoláshoz (ha van otthon valamilyen befőtt leve, az is jó)
A bevonathoz
-
83g habtejszín243 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
A díszítéshez
-
17g csokoládé91 kcal
Összesen
823
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
120g tojássárgája386 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
350g piros ribizli192 kcal
-
7g porcukor27 kcal
A locsoláshoz (ha van otthon valamilyen befőtt leve, az is jó)
A bevonathoz
-
500g habtejszín1460 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A díszítéshez
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
4936
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
8.8g tojásfehérje5 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
3.3g tejszínízű pudingpor13 kcal
-
21.9g tej12 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
12.8g piros ribizli7 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
A locsoláshoz (ha van otthon valamilyen befőtt leve, az is jó)
A bevonathoz
-
18.3g habtejszín53 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
A díszítéshez
-
3.7g csokoládé20 kcal
Összesen
180
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 311 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 966.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 204.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
823
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.2 g
Zsír
-
Összesen 232.6 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1865 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5800.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 1853 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 1969 mg
-
Nátrium 1453 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 587.1 g
-
Cukor 323 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1226.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1861 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 377 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 1117 mg
-
Retinol - A vitamin: 1815 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 518 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1540 micro
Összesen
4936
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojássárgája
-
6 db tojásfehérje
-
9 ek cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
12 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
-
5 csepp citromlé
A krémhez
-
2 csomag tejszínízű pudingpor
-
6 dl tej
-
5 ek cukor
-
20 g zselatin
A locsoláshoz (ha van otthon valamilyen befőtt leve, az is jó)
A bevonathoz
-
5 dl habtejszín
A díszítéshez
-
10 dkg csokoládé
Elkészítés
A piskótához
- Piskótát keverünk a hozzávalókból, és három felé vesszük.
- Egyenként megsütjük a lapokat egy sütőpapíros tepsiben. A sütő forró legyen, és 10-12 perc alatt megsül.
- A krémhez 80 mllangyos vízbe beáztatjuk a zselatint,és félretesszük.
- A pudingot elkészítjük, jó sűrű pép legyen, hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt keményre verjük, de előtte ízesítjük. Ha esetleg Hulalát használunk, nem feltétlen kell bele cukor, mert az édes. Ha a gyümölcs savanykás, lehet mégis tenni bele cukrot. Kóstolni kell feltétlenül!
- Ha kihűlt a puding, a zselatint felolvasztjuk, majd óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel és a tejszínhabbal.
- A locsoláshoz valókat alaposan összekeverjük.
- Egy tálcára tesszük az 1. lapot, meglocsoljuk, és rákenjük a krém felét.
- Rátesszük a 2. lapot, meglocsoljuk, és rásimítjuk a maradék krémet.
- Erre jön a 3. lap, a tetejével lefelé, majd enyhén meglocsoljuk.
- A bevonáshoz a tejszínt keményre verjük, ízesítjük szükség esetén, és már lehet is díszíteni.
- Sütés hőfoka: 10 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1943
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.
Ajánló
Ha valaki a gyümölcsös, nem túl édes, de habos sütiket szereti, annak ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Boszi
159 recept
Keresztlányom névnapjára készült, aki szereti a gyümölcsös és habos sütiket. Nem mellesleg az a csoki a kedvence, amit a tetejére tettem. Az eredeti recept a Kalandok a konyhában blogból származik, én változtattam rajta.