r
Nosalty Logó

Réteges részeg szelet 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
Réteges részeg szelet 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1179 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1179 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    361.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    1531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7571.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    2052 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2700 mg
  • Nátrium
    2082 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.5 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    1241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1597 micro
Összesen 7066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásfehérjét habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a zsemlemorzsát.
  2. A masszát közepes méretű tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük. (A sütéssel vigyázzunk, mert könnyen kiszáradhat a tészta.)
  3. A krémhez a tojássárgáját a pudingporral simára keverjük. A tejet fokozatosan hozzáadjuk, és felforraljuk. Beletesszük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt. Az egészet kicsit összeforraljuk, és kihűtjük.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt krémmel összedolgozzuk, és két részre osztjuk.
  5. A krém egyik felét a tésztára kenjük. A babapiskótákat rumba mártjuk (vagy megkenjük rummal), és a krémet beborítjuk velük.
  6. A csokoládéból 10 dkg-ot felolvasztunk, a krém másik feléhez adjuk, és óvatosan a piskótára kenjük. A maradék csokoládét a sütemény tetejére reszeljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 330
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 39913
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Réteges részeg szelet 3.
Ferencz Lajosné 9 recept

Családom kedvenc süteménye, ünnepi alkalomra is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...