Részeges mandulás almatorta vaníliaöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
tamil
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
A tortaforma kenéséhez
-
5g vaj36 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A tészta kenéséhez
A vaníliaöntethez
-
83g tej47 kcal
-
6 kcal
-
17g tojássárgája54 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
Összesen
1141
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
A tortaforma kenéséhez
-
30g vaj215 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A tészta kenéséhez
A vaníliaöntethez
-
500g tej280 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
Összesen
6843
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
1.5g mandula9 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.6g tejföl1 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
A tortaforma kenéséhez
-
0.9g vaj7 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A tészta kenéséhez
A vaníliaöntethez
-
15.2g tej9 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
Összesen
209
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1120.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.5 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 200.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
1141
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 96.3 g
Zsír
-
Összesen 302.7 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 2025 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6723.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 2075 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 2701 mg
-
Nátrium 1356 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 938.8 g
-
Cukor 632 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1205.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 412 micro
-
Kolin: 1316 mg
-
Retinol - A vitamin: 2087 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 794 micro
-
β-crypt 183 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1918 micro
Összesen
6843
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek tejföl
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
A tortaforma kenéséhez
-
3 dkg vaj
A tészta kenéséhez
A vaníliaöntethez
-
0.5 l tej
-
5 db tojássárgája
-
25 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőszekrényben 35-40 percig pihentetjük.
- Az almákat megmossuk, hámozzuk , kicsumázzuk, és vastag szeletekre vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük a cukorral és a pálinkával. Az almaszeleteket ebben fél órát áztatjuk, időnként megkevergetjük, hogy mindenhol érje az almát.
- Kerek tortaformát kivajazunk és lisztezünk.
- A tésztát 2 részre osztjuk, és tortaformára nyújtjuk (nagyobb legyen, mint a tortakarika).
- Az egyikkel kibéleljük a formát, úgy hogy az oldalára is jusson a tésztából. Megszórjuk a darált dióval, és ráhelyezzük a pácolt almaszeleteket, majd a tészta másik felével beborítjuk az egészet.
- Még mielőtt a felső tésztaréteget ráborítanánk, a kerekre nyújtott tészta közepét derelyevágóval vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, hogy a sütés közben a gőz elpárologhasson.
- A tetejét megkenjük a tejjel, és megszórjuk cukorral. Megsütjük.
- A vaníliamártáshoz a tejet a van. cukorral és a vaníliarúddal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel gépi habverővel krémmé keverjük. Folytonos keverés közben hozzáadjuk a felforralt tejet, és vízgőz feleltt sűrűre főzzük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1978
- Feltöltés dátuma: 2012. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
tamil
10 recept
Egy régi ismerőstől kaptam a receptet, és ki akartam próbálni! :) Sikerült. Egy kicsit babrás, de megéri. Melegen és hidegen is finom! :)