r
Nosalty Logó

Részeges mandulás almatorta vaníliaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tamil
Részeges mandulás almatorta vaníliaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tortaforma kenéséhez

A tészta kenéséhez

A vaníliaöntethez

Összesen 1141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tortaforma kenéséhez

A tészta kenéséhez

A vaníliaöntethez

Összesen 6843 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tortaforma kenéséhez

A tészta kenéséhez

A vaníliaöntethez

Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    302.7 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6723.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    2075 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2701 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    938.8 g
  • Cukor
    632 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    1316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2087 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    794 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1918 micro
Összesen 6843 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tortaforma kenéséhez

A tészta kenéséhez

A vaníliaöntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőszekrényben 35-40 percig pihentetjük.
  2. Az almákat megmossuk, hámozzuk , kicsumázzuk, és vastag szeletekre vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük a cukorral és a pálinkával. Az almaszeleteket ebben fél órát áztatjuk, időnként megkevergetjük, hogy mindenhol érje az almát.
  3. Kerek tortaformát kivajazunk és lisztezünk.
  4. A tésztát 2 részre osztjuk, és tortaformára nyújtjuk (nagyobb legyen, mint a tortakarika).
  5. Az egyikkel kibéleljük a formát, úgy hogy az oldalára is jusson a tésztából. Megszórjuk a darált dióval, és ráhelyezzük a pácolt almaszeleteket, majd a tészta másik felével beborítjuk az egészet.
  6. Még mielőtt a felső tésztaréteget ráborítanánk, a kerekre nyújtott tészta közepét derelyevágóval vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, hogy a sütés közben a gőz elpárologhasson.
  7. A tetejét megkenjük a tejjel, és megszórjuk cukorral. Megsütjük.
  8. A vaníliamártáshoz a tejet a van. cukorral és a vaníliarúddal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel gépi habverővel krémmé keverjük. Folytonos keverés közben hozzáadjuk a felforralt tejet, és vízgőz feleltt sűrűre főzzük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1978
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi ismerőstől kaptam a receptet, és ki akartam próbálni! :) Sikerült. Egy kicsit babrás, de megéri. Melegen és hidegen is finom! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tortaforma kenéséhez

A tészta kenéséhez

A vaníliaöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...