r
Nosalty Logó

Részeges csokis piskótaszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Részeges csokis piskótaszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    244 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6641 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    2256 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    1852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1918 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1331 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 4008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét felverjük habnak, és hozzáadjuk a cukrot, azzal továbbkeverjük, míg jó kemény nem lesz.
  2. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a tojások sárgáját. Ezzel már óvatosan fakanál segítségével elkeverjük, hogy a hab ne törjön.
  3. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Ez idő alatt megfőzzük a pudingokat. A csokishoz hozzáadjuk a likőrt és a mazsolát, a vaníliáshoz 1 reszelt almát adunk.
  5. A margarint megfelezve, mikróban felolvasztjuk, és amikor majdnem kész a puding, hozzákeverjük mindkettőhöz, és félretesszük hűlni.
  6. Ha kihűltek a krémek, akkor a piskótára kenjük először vaníliakrémet, majd utána neszkávéban egy kicsit megforgatott babapiskótát teszünk rá, majd erre kerül a csokikrém és ennek a tetejére a vízgőz felett felolvasztott tortabevonó, amibe 5 g margarint teszünk, hogy szép fényes legyen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 26211
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a csokis finomságokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részeges csokis piskótaszelet
Ildikó79 41 recept

Sokáig állt a szekrényünk tetején a krémlikőr, és kicsapódott benne a cukor, nem akartam kidobni, így gondoltam, kipróbálom, milyen ízvilágot kölcsönöz a süteménynek. Így született ez a recept.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...