r
Nosalty Logó

Répatorta Zsanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zsanna
Répatorta Zsanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1166 micro
  • β-karotin
    2800 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 301 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2881 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.2 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    13990 micro
  • β-karotin
    33601 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1448 micro
Összesen 3620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    996 micro
  • β-karotin
    2393 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. Fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgáját, a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, az olajat, a darabolt gyümölcsöket és végül a reszelt répát.
  3. Sütőpapírral borított (esetleg jól kizsírozott) formában megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3396
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredetijét egy kedves ismerősömtől kaptam. Már az első alkalommal is nagy sikert aratott, az évek során némileg módosítottam, kiegészítettem, így lett igazi húsvéti kedvenc, sosem hiányozhat az ünnepi asztalról. A tortát elkészíthetjük még almával is, természetesen ekkor szintén 45 dkg reszelt almát használunk. Mivel ez egy könnyű kevert tészta, muffinparírkákban is süthetjük, így akár húsvét hétfői kirándulásra is el lehet vinni, nem kell a szeleteléssel bajlódni. A tetejére kerülhet csoki, porcukor, citromos máz, stb. a lehetőségeknek csak az egyéni fantáziánk szab határt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...