Répatorta Szekeres Klári konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
38g barna cukor143 kcal
-
35g napraforgó olaj309 kcal
-
45g rétesliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
25g dió164 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
Krém
-
31g mascarpone126 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
6g vaj45 kcal
Díszítés
-
31g marcipán144 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1297
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
300g barna cukor1140 kcal
-
280g napraforgó olaj2475 kcal
-
360g rétesliszt1310 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
200g mazsola598 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
50g vaj359 kcal
Díszítés
-
250g marcipán1155 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
10375
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
8.5g tojás11 kcal
-
11.6g barna cukor44 kcal
-
10.8g napraforgó olaj96 kcal
-
13.9g rétesliszt51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
7.7g mazsola23 kcal
-
7.7g dió51 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
11.6g sárgarépa4 kcal
Krém
-
9.7g mascarpone39 kcal
-
6.2g porcukor24 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
Díszítés
-
9.7g marcipán45 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
402
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 78.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.1 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1160 micro
-
β-karotin 2778 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
1297
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137 g
Zsír
-
Összesen 629.1 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 166 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 203 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6131.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 1294 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 555 mg
-
Foszfor 2375 mg
-
Nátrium 1660 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1089 g
-
Cukor 733 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 486.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2886 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 122 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 449 micro
-
Kolin: 747 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22224 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1740 micro
Összesen
10375
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 358 micro
-
β-karotin 858 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
402
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
300 g barna cukor
-
280 ml napraforgó olaj
-
360 g rétesliszt
-
1 csipet só
-
1 tk fahéj
-
1 kk sütőpor
-
2 kk sütőpor
-
1 kk szódabikarbóna
Krém
-
250 g mascarpone
-
160 g porcukor
-
5 dkg vaj
Díszítés
-
250 g marcipán
Elkészítés
Piskóta
- Egy tálba a cukor kivételével összekeverjük a száraz hozzávalókat.
- Másik tálba beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a cukrot, majd egy nagyobb habverővel elkezdjük kikavarni. Közben az olajat folyamatosan csurgatjuk bele és homogénre keverjük.
- A kikevert cukros masszába belekeverjük az aprított mazsolát és a diót, majd ráborítjuk a lisztes keveréket és jól összekeverjük.
- Egy 26 cm tortaformát kiolajozunk, az alját kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a kész répatorta masszát. 150°C-os előmelegített sütőbe toljuk 50 percre. Amikor elkészült rácson teljesen kihűtjük.
Krém
- Elkészítjük a krémet. A mascarponét kikavarjuk a porcukorral, az olvadt vajjal, a narancs levével és a megmaradt narancs héjával. Hűtőbe tesszük.
Díszítés
- Elkészítjük a marcipán répákat. A marcipán felét egy aprítóba tesszük beöntjük a sárga és a piros ételfestéket, majd felaprítjuk. Így járunk el a marcipán másik felével is, amibe csak a zöld festéket rakjuk.
- Fóliára tesszük, majd répákat formázunk belőlük.
- Ha kihűlt a torta kettévágjuk, megkenjük a narancsos krémmel, rárakjuk a tetejét, majd azt is bevonjuk a krémmel.
- A torta tetejét kidíszítjük a marcipán répákkal, zöld marcipán fűvel, tojásokkal és csoki dísszel.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 129
- Feltöltés dátuma: 2023. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
120 recept