Répatorta Olgitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
83 kcal
-
19g barna cukor73 kcal
-
31g napraforgó olaj276 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
6g mazsola16 kcal
-
7g dió43 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A sajtkrémhez
-
25g mascarpone101 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
4g méz13 kcal
Összesen
664
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
498 kcal
-
115g barna cukor437 kcal
-
188g napraforgó olaj1658 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
33g mazsola99 kcal
-
39g dió255 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A sajtkrémhez
-
150g mascarpone606 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
25g méz76 kcal
Összesen
3984
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
14.8g teljes kiőrlésű liszt49 kcal
-
11.3g barna cukor43 kcal
-
18.5g napraforgó olaj163 kcal
-
10.8g tojás14 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
-
3.2g mazsola10 kcal
-
3.8g dió25 kcal
-
14.8g sárgarépa5 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
A sajtkrémhez
-
14.8g mascarpone60 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
2.5g méz7 kcal
Összesen
391
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 774 micro
-
β-karotin 1849 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
664
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.4 g
Zsír
-
Összesen 298.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2165.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 917 mg
-
Nátrium 553 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.7 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 246.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1366 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 80 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 4642 micro
-
β-karotin 11095 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1168 micro
Összesen
3984
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 457 micro
-
β-karotin 1093 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
391
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
0.5 bögre barna cukor
-
187.5 ml napraforgó olaj
-
2 db tojás
-
0.5 tk szódabikarbóna
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1.5 marék mazsola
-
1 csipet só
A sajtkrémhez
-
15 dkg mascarpone
-
2 ek citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A mazsolát megáztatjuk rumos meleg vízben (kb. fél óra). Addig előkészülhetünk.
- A tortaformát kikenjük, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokosra.
- A cukrot, az olajat és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd a répát, a lecsöpögtetett mazsolát és a vanília kivonatot.
- A kikent, lisztezett tortaformába téve 170-180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- Porcukorral megszórt tálcára borítjuk, kihűtjük.
- A bevonathoz a mascarponét elkeverjük a hozzávalókkal, és a torta tetejére tesszük.Díszítjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5331
- Feltöltés dátuma: 2013. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Németi Olga
105 recept
Már régóta szemeztem a répatortával, most eljött az ideje, hogy el is készítsem. Húsvét közeledtével marcipánból készült répákkal, nyuszikkal is díszíthetjük.