r
Nosalty Logó

Répatorta kandírozott répával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szapbea
Répatorta kandírozott répával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 4726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2214 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    268.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17709 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 4726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    407 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kókuszolajat robotgéppel összedolgozzuk a xilittel, majd a felvert tojásokat lassan hozzáadjuk. A répát lereszeljük, és a dióval együtt hozzáadjuk a nedves részhez.
  2. A száraz részt alaposan összekeverjük (liszt, gyömbér, fahéj, szódabikarbóna, sütőpor, só). A lisztet hozzáadjuk a nedvesrészhez, és jól összekeverjük.
  3. Sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje.
  4. A máz hozzávalóit elkeverjük és a kihűlt tortára kenjük. Ha kicsit hígnak érezzük, ne ijedjünk meg, a hűtőben megdermed.
  5. A kandírozáshoz felrakjuk a cukrot a vízzel, a gyömbérrel és a mézzel forrni. A répát vágjuk fel amilyen vékonyra tudjuk, kb. gyufaszál vastagságúra. Beletesszük a felforralt cukros vízbe, és 30 percig főzzük. Akkor lesz kész, ha a répa szálak üvegesedni látszanak. Ha kész, leszűrjük, és feldíszítjük vele a tortánkat.
  6. Pár órára hűtőben hagyjuk összeállni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 19630
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta kandírozott répával
szapbea 9 recept

Sokszor megsütöttem már ezt a tortát, és mindig hamar elfogyott :-) Valami újat akartam kitalálni Húsvétra, és ezúttal kandírozott répával készítettem. A családomban vannak, akik nem szeretik a répát, és nehéz elhitetni velük, hogy ennek a sütinek nincs répa íze, de most sikerült megkóstoltatni velük, és nagy sikert aratott náluk is :-)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...