r
Nosalty Logó

Répatorta fehér csokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Répatorta fehér csokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1625 micro
  • β-karotin
    3874 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 586 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    229.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5704.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    2502 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.2 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    624 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3674 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    12997 micro
  • β-karotin
    30993 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2719 micro
Összesen 4694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    786 micro
  • β-karotin
    1875 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát lereszeljük, a diót ledaráljuk.
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a vaníliás cukorral, a dióval és a sütőporral.
  3. A tojásfehérjékből egy csipet só hozzáadása után kemény habot verünk.
  4. Apránként hozzáadjuk a cukrot a habhoz, majd a géppel tovább verve a tojáshabot, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
  5. A gépet lekapcsoljuk, és most már csak kézi habverővel dolgozunk tovább.
  6. A hab tetejére szórjuk a lisztes-diós keverék negyedét, rálocsolunk 1 evőkanál étolajat, rákanalazunk néhány kanálnyit a reszelt répából, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük a habbal a többi hozzávalót.
  7. Újra diós keverék, étolaj és répa, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  8. Kivajazott, kilisztezett, magas falúteflonos tepsibe öntjük a tésztát, majd az előmelegített sütőben 45-50 percig (tűpróbáig) sütjük.
  9. Ha teljesen kihűlt, fehér csokival bevonjuk, vagy porcukorral megszórjuk.
  10. A fehér csokit 2 evőkanál étolajjal gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és a süteményre kenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5563
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi őszi hangulatú sütemény. A színei és a hozzávalók is az őszt idézik. Sárgarépa, dió... Na és a fűszerek illata, ami betölti a konyhát... Eredetileg tortaformában kellene sütni ezt a finomságot, de úgy túl gyorsan elfogyna. Ezért újraszámoltam a hozzávalókat, és magas falú tepsiben sütve nagyobb adagot készítettem. Nagyon sokáig friss és zamatos maradna, ha nem fogyna el olyan gyorsan. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...