Répatorta Bodnár Évi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bodnár Évi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
17g sárgarépa6 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
17g nádcukor63 kcal
-
6 kcal
-
8g dió55 kcal
-
2g mazsola5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g fűszersó0 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
21g mascarpone84 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
6 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
509
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g nádcukor760 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g dió654 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
11g fűszersó0 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
6117
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
14.7g finomliszt54 kcal
-
11.8g sárgarépa4 kcal
-
7.5g napraforgó olaj66 kcal
-
9.7g tojás12 kcal
-
11.8g nádcukor45 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
5.9g dió39 kcal
-
1.3g mazsola4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.6g fűszersó0 kcal
-
5.3g narancslé2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
14.7g mascarpone60 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
Összesen
362
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 516 micro
-
β-karotin 1245 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
509
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81 g
Zsír
-
Összesen 393.3 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 101 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6667.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 495 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 1038 mg
-
Nátrium 4678 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 589 g
-
Cukor 369 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 440.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2412 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 541 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 6194 micro
-
β-karotin 14944 micro
-
β-crypt 148 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1350 micro
Összesen
6117
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 365 micro
-
β-karotin 881 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
362
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
200 g sárgarépa
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
2 ek vaníliás cukor
-
100 g dió
-
1 ek sütőpor
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet só
A krémhez
-
250 g mascarpone
-
100 g vaj
-
100 g porcukor
-
2 ek vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a fűszerekkel. A cukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra. Utána keverjük hozzá az olajat és a narancs levét, majd a többi száraz hozzávalót.
- Kibélelünk egy tortakarikát, beleöntjük a masszát, majd 160 fokon 55 perc alatt, légkeveréses funkcióval készre sütjük a tésztát. A sütési idő fele után takarjuk le fóliával a tetejét. A végén nyissuk résnyire a sütő ajtaját, és hagyjuk kihűlni a tortánkat.
A krémhez
- Amíg sül a torta, készítsük el a krémet. A szoba hőmérsékletű hozzávalókat keverjük jó habosra, és kenjük rá a kihűlt tortánkra.
- Tetszés szerint díszítsük. Én a díszítéshez használt sárgarépa karikákat cukrozott vízben puhára főztem.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 190
- Feltöltés dátuma: 2023. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Bodnár Évi
18 recept