r
Nosalty Logó

Rendőrségi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rendőrségi torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az 1. piskótalaphoz

A 2. piskótalaphoz

A főzött krémhez

A krémhez

A díszítéshez (fondanthoz)

Összesen 1194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az 1. piskótalaphoz

A 2. piskótalaphoz

A főzött krémhez

A krémhez

A díszítéshez (fondanthoz)

Összesen 11939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az 1. piskótalaphoz

A 2. piskótalaphoz

A főzött krémhez

A krémhez

A díszítéshez (fondanthoz)

Összesen 309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 1194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.8 g

Zsír

  • Összesen
    479.2 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    4482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6050 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1787.8 g
  • Cukor
    1523 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    982 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5077 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    940 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    3173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4907 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1988 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4736 micro
Összesen 11939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Az 1. piskótalaphoz

A 2. piskótalaphoz

A főzött krémhez

A krémhez

A díszítéshez (fondanthoz)

Elkészítés

Az 1. piskótalaphoz

  1. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá, majd a lisztet, a kakaót, a cukrot és a tojássárgákat keverjük össze. Óvatosan forgassuk össze a fehérjével. Majd sütőpapírral bélelet tepsiben süssük meg 180 fokon, és hagyjuk kihűlni. Ezt megismételjük még egyszer, mivel két piskótalapra van szükségünk.
  2. A főzött krém hozzávalóit összekeverjük, és felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük.
  3. A tejszínhabot kemény habbá ,és belekeverjük a habfixálót is. Az étkezési zselatint kevés vízzel elkavarjuk, és a sárga krémünkbe öntjük, jól összeturmixoljuk.
  4. Végül keverjük össze a tejszínhabot a sárga krémmel. A krémünk ezzel készen van.
  5. A piskóták széléből hosszanti irányban vágjunk le 1/3 részt. Majd minden piskótát vágjunk ketté, így majd 6 szelet piskótánk lesz a tortában.
  6. Ha ez megvan, akkor kezdhetjük megkenni a krémmel a piskótákat és egymásra rakni, amíg el nem fogy. Amit levágtunk a piskótánk széléről, azt az 1/3 részt, azzal együtt lesz hat réteg úgy, hogy egymás mellé rakjuk a két 1/3 részt, és úgy kenjük tovább a tortát. Majd formázzuk a tortát késsel, és kenjük be a külsejét is krémmel.
  7. Ezután jöhet a fondant-díszítés, kinek hogy sikerül. (Én még mielőtt a fondantdíszítés felkerült volna a tortára hurkapálcákat szúrtam a tortába felülről lefelé azért, mert elég magas volt és féltem, hogy esetleg a rétegek szétcsúszhatnak. Így nem csúsztak szét.) A zselatint a vízzel simára keverjük és gőz fölött megmelegítjük. Ha már elég forró, akkor beletesszük a vajat, a mézet, és összefőzzük.
  8. Majd levesszük a gőzről, és elkezdjük beleszitálni a porcukrot (nem tudom pontosan, mennyi kell bele, addig csináljuk, amíg jól formázható masszát nem kapunk). Gyúrjuk át jól a masszát, osszuk olyan darabkákra, amiről azt gondoljuk, hogy az egyes színekhez elég. (Én folyékony ételfestéket használtam, és mindegyik gombócba belegyúrtam azt a színt, amire szükségem volt. Majd porcukros felületen kinyújtottam a masszát és úgy díszítettem.) A nyújtáshoz porcukor kell.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4722
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát kisfiam névnapjára készítettem. Nézzék el nekem, kis szépséghibája van a díszítésnek, de ez volt az első ilyen tortám, amit fondant-nal díszítettem. Remélem, legközelebb szebben tudok dolgozni. De az íze kifogástalan volt. Nem is maradt belőle.-)) Szegény kisfiam nem is akarta, hogy felszeleteljük, neki nagyon tetszett.

Hozzávalók

Az 1. piskótalaphoz

A 2. piskótalaphoz

A főzött krémhez

A krémhez

A díszítéshez (fondanthoz)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...