Reform szivárvány torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Békésüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hozzávalók a mogyorós "piskótához"
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g édesítőszer0 kcal
-
5g földimogyoró28 kcal
-
1g zabliszt3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a csokis "piskótához"
-
4g nutella22 kcal
-
2g földimogyoró12 kcal
-
2 kcal
-
2g édesítőszer0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
5g vaj33 kcal
Hozzávalók a sima piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
4g zabliszt15 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
14 kcal
-
17g tej9 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
2g meggy1 kcal
-
13g banán7 kcal
Összeállítás
Összesen
273
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hozzávalók a mogyorós "piskótához"
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
25g édesítőszer0 kcal
-
60g földimogyoró340 kcal
-
10g zabliszt40 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a csokis "piskótához"
-
50g nutella270 kcal
-
25g földimogyoró142 kcal
-
27 kcal
-
25g édesítőszer0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
55g vaj394 kcal
Hozzávalók a sima piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
45g zabliszt182 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
171 kcal
-
200g tej112 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
20g meggy9 kcal
-
150g banán85 kcal
Összeállítás
Összesen
3305
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hozzávalók a mogyorós "piskótához"
-
6.4g tojásfehérje3 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
1.3g édesítőszer0 kcal
-
3.2g földimogyoró18 kcal
-
0.5g zabliszt2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a csokis "piskótához"
-
2.7g nutella14 kcal
-
1.3g földimogyoró8 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.3g édesítőszer0 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
Hozzávalók a sima piskótához
-
8.8g tojás11 kcal
-
2.4g zabliszt10 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
10.7g habtejszín31 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
13.4g gesztenyemassza24 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
10.7g tej6 kcal
-
16.1g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1.1g meggy0 kcal
-
8g banán5 kcal
Összeállítás
Összesen
176
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
273
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.9 g
Zsír
-
Összesen 205.9 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1494 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5014.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1185 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 402 mg
-
Foszfor 2050 mg
-
Nátrium 1207 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.2 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 811.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1411 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 292 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 1024 mg
-
Retinol - A vitamin: 1375 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 406 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1556 micro
Összesen
3305
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a mogyorós "piskótához"
-
3 db tojásfehérje
-
2 db tojássárgája
-
25 g édesítőszer
-
10 g zabliszt
Hozzávalók a csokis "piskótához"
-
25 g földimogyoró
-
12 g cukrozatlan kakaópor
-
25 g édesítőszer
-
1 db tojás
-
55 g vaj
Hozzávalók a sima piskótához
-
3 db tojás
-
3 evőkanál zabliszt
-
3 ek édesítőszer
-
0.5 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
250 g gesztenyemassza
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 dl tej
-
3 dl víz
-
5 db édesítőszer
Összeállítás
Elkészítés
Hozzávalók a mogyorós "piskótához"
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját habosra keverjük az édesítővel majd hozzáadjuk a lisztet, a darált mogyorót és a 2 kk piros ételfestéket. Csomómentesre keverjük.
- A fehérjéhez hozzáforgatjuk a tojássárgájás keveréket és sütőpapírral bélelt formában 160°C-on 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- Ha kész, félrerakjuk hűlni.
Hozzávalók a csokis "piskótához"
- A nutellát csomómentesre keverjük a vajjal. Majd hozzáadjuk a kakaóport és ismét csomómentesre keverjük.
- A tojást habosra keverjük az édesítővel. Majd hozzáadjuk a nutellás masszát és a darált mogyorót.
- Sütőpapírral bélelt formában 180°C-on kb.: 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, mert a széle könnyen kiszárad!
Hozzávalók a sima piskótához
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük az édesítővel, belekeverjük a sárgáját, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
- A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe 2 kk zöld étel festéket, a másikba 2 kk kék étel festéket keverünk.
- Külön külön sütőpapírral bélelt formában 180 °C-on kb.: 10 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók a krémhez
- A pudingport a szokásos módon az édesítővel, a tejjel és a vízzel készre főzzük és hagyjuk, hogy teljesen(!) kihűljön.
- A gesztenyemasszát összetörjük. lecsípünk belőle 12 kis darabot és golyókat formázunk belőle. (ez lesz a dísz a torta tetején), ezeket félretesszük. A maradék masszát ízlés szerint rumaromával ízesítjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd hozzákeverjük a hideg pudingot, a gesztenyemasszát és a pürésített banánt.
Összeállítás
- A kész tortalapokat egymás mellé tesszük a nutellásat kivéve (azt nem szaggatjuk). Egy nagyobb kör alakú formával kivágjuk a közepüket (én a szélétől számított kb. 2cm-nél vágtam), majd egy még kisebb kör alakú formával még egyszer megismételjük. Így mindegyik tortaalapnál 3 kör alakú forma született.
- Tányérra fektetjük a piros tortalap szélét. Fogjuk a kék lap egyel kisebb méretét, a külsejét vastagon megkenjük a krémmel majd belehelyezzük a tányéron lévő nagyobb formába. Fogjuk a zöld lap legkisebb részét, szintén megkenjük a krémmel és belehelyezzük a tányéron lévő alapba. (az első szint kész). Vastagon megkenjük a krémmel.
- A következő szintet ugyanígy készítjük el. Kedvünk szerint variálva a színeket. Amikor kész, a nutellás tortalapot egyben a tetejére helyezzük és a megmaradt krémmel teljesen bevonjuk a tortát.
- A tetejét az előzőleg félretett gesztenyés golyókkal valamint pár szem meggyel díszítünk, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy "összeálljon" és megdermedjen a krém.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18cm
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 530
- Feltöltés dátuma: 2015. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Békésüti
10 recept
A neten láttam egy videót, ahol ilyesmi tortákat csinálnak. Onnan jött az alapötlet, persze a "piskótákat" és a krémet a saját szokásaimhoz alakítottam. A családban nagy sikere volt. Nagy volt a meglepetés, mikor felszeleteltük, hiszen kívülről nem látszik, hogy milyen színes a belseje. :) Ez a mennyiség egy kis tortaformához elég. Nagy forma esetén a mennyiségeket duplázni kell.