r
Nosalty Logó

Ratatouille-jal töltött tortellini gazpacho szósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ratatouille-jal töltött tortellini gazpacho szósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortellini tésztájához

A töltelékhez

A gazpacho szószhoz

Az olajbogyókrémhez (tapenade)

A tálaláshoz, díszítéshez

634
Kalória
16.5g
Fehérje
57.2g
Szénhidrátok
38.8g
Zsír
322.6g
Víz
289.4g
Koleszterin
6.2g
Rost
7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortellini tésztájához

A töltelékhez

A gazpacho szószhoz

Az olajbogyókrémhez (tapenade)

A tálaláshoz, díszítéshez

Összesen 634 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortellini tésztájához

A töltelékhez

A gazpacho szószhoz

Az olajbogyókrémhez (tapenade)

A tálaláshoz, díszítéshez

Összesen 2526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortellini tésztájához

A töltelékhez

A gazpacho szószhoz

Az olajbogyókrémhez (tapenade)

A tálaláshoz, díszítéshez

Összesen 136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    322.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    3328 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    4245 micro
  • Lut-zea
    5612 micro
Összesen 634 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    155 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4605.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    2415 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1290.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1927 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    834 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    770 micro
  • α-karotin
    703 micro
  • β-karotin
    13311 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    16982 micro
  • Lut-zea
    22449 micro
Összesen 2526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    917 micro
  • Lut-zea
    1213 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

A tortellini tésztájához

  1. A tortellini töltelékéhez kevés olajon pár percig pirítjuk a felkockázott paprikát, cukkinit és padlizsánt, amíg megpuhulnak. Leszűrjük, majd a felesleges nedvességet felitatjuk róla. Ezután hozzátesszük a paradicsom concassét (apróra vágott paradicsom), bazsalikomot, sót, borsot adunk hozzá.
  2. A spenótot nagyon rövid ideig blansírozzuk, vigyázva, épp csak belemerítve a vízbe (ellenkező esetben nagyon nehéz dolgunk lesz vele), ezután csöpögtetjük, majd óvatosan szárazra töröljük.
  3. A tortellinihez kinyújtjuk a saját készítésű tésztát 4-5 mm vastagságúra, majd egy kerek, kb. 9 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, a töltelék mennyiségéhez megfelelően. (Kb. 20-22 tésztakorongunk lesz.)
  4. A tésztakorongokra helyezünk egy darabka spenótlevelet, erre egy vékony réteg pürésített fekete olajbogyót, majd erre egy vékony rétegnyi ratatouille tölteléket, majd tortellini formára hajtogatjuk őket.
  5. Forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt készre főzzük, félretesszük.
  6. A gazpacho szószhoz egy turmixgépben összemixeljük a paradicsomokat, majd szitán átpasszírozzuk őket. Lassú tűzön felére forraljuk, ezután hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, illetve az olajat. Sóval, borssal ízesítjük, megvárjuk, míg újra felfő, majd félretesszük.
  7. A tapenadehoz (olívakrémhez) a hozzávalókat turmixgépben egyszerűen 1-2 percig turmixoljuk.
  8. A díszítéshez a zellerszárból kb. 3-4 darabot gyufa vastagságúra vágunk, majd forró olajban kb. 1 percig sütjük, lecsepegtetjük.
  9. Tálaláshoz egy adag salátalevelet a tányér közepére halmozunk, közben a tortelliniket forrásban lévő vízben újramelegítünk, lecsöpögtetjük őket, majd a saláta köré rendezzük. A gazpacho szószt felmelegítjük, majd a szószt és a tapenade-ot ízlés szerint a tortellinik köré kanalazunk. Tetejükre sült zellerszárakat helyezünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

Ez a recept Gordon Ramsay-től származik, úgy gondoltam, mindenképp ki kell próbálni. Egy dologra kell odafigyelni nagyon: a paradicsomok ízére. Ha savanyú a paradicsomunk, ehhez az ételhez ne használjuk fel!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!