r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab gazdagon

LillyAnne
Rakott zöldbab gazdagon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

558
Kalória
33.4g
Fehérje
19.9g
Szénhidrát
39.4g
Zsír
321.7g
Víz
179.6g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
9.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    321.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1179 micro
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    333.9 g

Zsír

  • Összesen
    393.6 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12146.1 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    3042 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    4619 mg
  • Nátrium
    3268 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.4 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    3216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2522 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    317 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    772 micro
  • Kolin:
    1499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1877 micro
  • α-karotin
    1214 micro
  • β-karotin
    6946 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11790 micro
Összesen 5587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát és a bacont. Rátesszük a húst, és fehérre pirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük (a sózásnál ügyeljünk a bacon sósságára). Fedő alatt pároljuk puhára a húst.
  2. 500 g tejfölt keverjünk simára, majd tegyünk a húshoz, és főzzük össze kb. 5 perc alatt. Ha kész, tegyük félre hűlni.
  3. Lobogó ételízesítős, enyhén szódabikarbónás vízben főzzük félpuhára a zöldbabot. Ezalatt vajazzuk és morzsázzunk ki egy nagy tepsit.
  4. Ha kézmelegre hűlt a hús, habarjunk el benne 1 tojást. A bab felét egyenletesen terítsük szét a tepsi alján. Oszlassuk el a masszát, és fedjük be a maradék zöldbabbal.
  5. A megmaradt 300 g tejfölt keverjük össze a tojással és 5 dkg reszelt sajttal. Simítsuk rá a babra, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x5

Valami rakott ételre vágytam, de amit elterveztem, nem találtam a zöldségesemnél, így hirtelen felindulásból váltottam alapanyagot.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...