r
Nosalty Logó

Rakott tészta Kisari Dóra konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott tészta Kisari Dóra konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1848.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.4 g

Zsír

  • Összesen
    208.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7395.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1992 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2881 mg
  • Nátrium
    1727 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    700 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    2012 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 3744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2522 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lasagne tésztát közepesre főzzük.
  2. 1 db vöröshagymát megpucolunk, apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd a tűzről lehúzva beletesszük a darált húst, a paradicsompürét, fűszereket ízlés szerint, és kb. 1,5 dl vizet, és készre főzzük.
  3. A tésztát leszűrjük, olajjal meglocsoljuk, hogy ne tapadjon össze, a húst kicsit kihűtjük. A maradék hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, a fagyasztott kukoricát felolvasztjuk.
  4. Tűzálló tál aljára a tésztából párat lefektetünk, teszünk rá a szaftos húsból, a hagymából, kukoricából és egy kevés tejföllel meglocsoljuk. Ezt rétegezzük addig, amíg a tetejére már csak tészta marad.
  5. A maradék tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal bőségesen megszórjuk, és megsütjük közepes hőmérsékleten.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7001
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyományos lasagne tészta változata. Szeretjük a rakott dolgokat, és éppen amit találtam itthon azt összekombináltam. Nagyon ízlik mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk