r
Nosalty Logó

Rakott tészta Anyóca módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Rakott tészta Anyóca módra
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1577
Kalória
64.9g
Fehérje
154.8g
Szénhidrátok
78.4g
Zsír
656.6g
Víz
258.4g
Koleszterin
12.4g
Rost
20.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 9459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2886.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    656.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    2136 micro
  • β-crypt
    174 micro
  • Likopin
    9003 micro
  • Lut-zea
    1642 micro
Összesen 1577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    389.6 g

Zsír

  • Összesen
    470.4 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17317.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    889 mg
  • Kálcium
    4078 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1140 mg
  • Foszfor
    5791 mg
  • Nátrium
    5301 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    928.8 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    3939.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3488 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1004 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    921 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3010 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2327 micro
  • α-karotin
    1041 micro
  • β-karotin
    12819 micro
  • β-crypt
    1045 micro
  • Likopin
    54021 micro
  • Lut-zea
    9850 micro
Összesen 9459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    838 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. Lábasba tessszük a 4 ek olajat, a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, 3 csipet sót és fedő alatt üvegesre pároljuk. Ebből jó sűrű szaftalap lesz.
  2. Rá jön a felcsíkozott bacon, megfuttatjuk ezzel is, arra a pirospaprika,elkeverjük vele, végül a friss, darált csirkecomb, ezzel is elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk felkockázott paprikát és a szintén kockákra vágott, hámozott paradicsomot, a finomra vágott petrezselyem- és zellerzöldet, a szeletelt gombát, az oregánót, bazsalikomot és kakukkfüvet. Megszórjuk ízlés szerint sóval, őrölt borssal és vegetával.
  4. Hozzáöntünk 3 dl vizet, elkeverjük, takarékon, fedő alatt 60 percig főzzük. Néha ránézünk, megkeverjük, utánakóstolunk, ha kell, ízesítjük.
  5. Felteszünk vizet forrni olajjal, sóval, kifőzzük benne a spagettit. Nem szabad teljesen, csak roppanósra, 6-7 perc alatt.
  6. Tepsibe tesszük a kész húsos szószt, rá a spagettit, arra a tejfelt, hogy befedje mindenütt. Jó sok reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, amíg a tetején a sajt pirulni kezd (15 perc). Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Ezzel az étellel mindig le tudom venni a családot a lábáról, ráadásul a fiam nagy kedvence, lányzóm is szereti, mert sok zöldséggel együtt eszik csirkét és spagettit. Nekem is kedvencem, minden összetevője külön is finom, együtt meg még jobb és laktató. Végül is bolognait már ettek, milánóit is, én csak összeraktam anno, és megfejeltem a tejfellel és a sajttal. Ez az étel már ötödik éve a repertoár része, az a jó, hogy változtatható a belevaló zöldség: lehet benne cukkini, zsenge. Lehet kukorica, zöldborsó, zöldbab. Persze, ki mit és hogy szeretne. Én mindig két tepsivel készítek, ugyanis az egyik elfogy ebédre. Általában, ha bejön a tervem, akkor két napi ebédünket oldja meg. Ez az anyagmennyiség ugyanis két tepsi, két ebéd!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!