r
Nosalty Logó

Rakott spagetti KonyhaBoszi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaBoszi
Rakott spagetti KonyhaBoszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

Összesen 842 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

Összesen 6733 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

Összesen 207 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 842 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    387 g

Zsír

  • Összesen
    353 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10940.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    626 mg
  • Kálcium
    2075 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    4679 mg
  • Nátrium
    2831 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1867.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1554 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 6733 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    339 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

Tészta kifőzése

  1. Felteszünk egy kb. 2 liter vizet forrni, megsózzuk.
  2. Forráskor beletesszük a tésztát. Majdnem készre főzzük. Fontos, hogy ne főzzük túl puhára! Ha kész, szűrjük le.

Szósz elkészítése

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Olajon üvegesre dinszteljük.
  2. Az üvegesre dinsztelt hagymára tesszük a húst, átsütjük rajta, ne maradjon rózsaszín rész, sokszor kell kevergetni, nehogy leragadjon és odaégjen!
  3. Öntsük fel vízzel, fűszerezzük meg, keverjük jól át.
  4. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet is. Ha szeretnénk, tehetünk bele ekkor gombát is. Forraljuk addig, amíg a számunkra megfelelő mennyiségű marad a szaft. Folyamatosan keverjük, mert leragadhat.

Összeállítás

  1. A tejfölt keverjük ki pirospaprika porral, egy tojássárgájával és egy ek olajjal (ízlés szerint).
  2. A tepsit jól vajazzuk ki, hogy ne ragadjon le a tészta.
  3. A kifőtt és leszűrt tésztát tegyük a tepsibe, öntsük rá a szószt, jól keverjük össze őket, ne maradjon szósztalan tészta rész.
  4. A tetejére öntsük rá a tejfölös masszát. Oszlassuk el, majd erre reszeljük rá a sajtokat. Én kétfélét szoktam tenni rá, mert a Párom a füstöltet, én viszont az edámit szeretem. (Egyik egyik felére, másik másikra.)
  5. Végül tegyük be a sütőbe, lefóliázva 180-on°, légkeverésen kb. fél órára, de folyamatosan nézzük, az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg a tetején a sajtot. (Gáztűzhelyen 220°-on szoktam sütni, de folyamatosan figyelni kell rá.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 19219
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 16.

Ajánló

Én gombát is szoktam tenni bele, de nem mindenki szereti. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott spagetti KonyhaBoszi konyhájából
KonyhaBoszi 14 recept

Nagyon szeretjük a spagettit és a lasagnét is, a két ételt kombinálva megszületett a rakott spagetti, melyet kedvenc Anyós-jelöltem ötletelt ki, én pedig kicsit tovább fejlesztettem. :) 

Hozzávalók

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...