r
Nosalty Logó

Rakott spagetti KonyhaBoszi konyhájából

KonyhaBoszi
Rakott spagetti KonyhaBoszi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

842
Kalória
48.4g
Fehérje
61.3g
Szénhidrátok
44.1g
Zsír
233.4g
Víz
139.2g
Koleszterin
3.7g
Rost
4.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

Összesen 842 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

Összesen 6733 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

Összesen 207 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 842 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    387 g

Zsír

  • Összesen
    353 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10940.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    626 mg
  • Kálcium
    2075 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    4679 mg
  • Nátrium
    2831 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1867.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1554 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 6733 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    339 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

Tészta kifőzése

  1. Felteszünk egy kb. 2 liter vizet forrni, megsózzuk.
  2. Forráskor beletesszük a tésztát. Majdnem készre főzzük. Fontos, hogy ne főzzük túl puhára! Ha kész, szűrjük le.

Szósz elkészítése

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Olajon üvegesre dinszteljük.
  2. Az üvegesre dinsztelt hagymára tesszük a húst, átsütjük rajta, ne maradjon rózsaszín rész, sokszor kell kevergetni, nehogy leragadjon és odaégjen!
  3. Öntsük fel vízzel, fűszerezzük meg, keverjük jól át.
  4. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet is. Ha szeretnénk, tehetünk bele ekkor gombát is. Forraljuk addig, amíg a számunkra megfelelő mennyiségű marad a szaft. Folyamatosan keverjük, mert leragadhat.

Összeállítás

  1. A tejfölt keverjük ki pirospaprika porral, egy tojássárgájával és egy ek olajjal (ízlés szerint).
  2. A tepsit jól vajazzuk ki, hogy ne ragadjon le a tészta.
  3. A kifőtt és leszűrt tésztát tegyük a tepsibe, öntsük rá a szószt, jól keverjük össze őket, ne maradjon szósztalan tészta rész.
  4. A tetejére öntsük rá a tejfölös masszát. Oszlassuk el, majd erre reszeljük rá a sajtokat. Én kétfélét szoktam tenni rá, mert a Párom a füstöltet, én viszont az edámit szeretem. (Egyik egyik felére, másik másikra.)
  5. Végül tegyük be a sütőbe, lefóliázva 180-on°, légkeverésen kb. fél órára, de folyamatosan nézzük, az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg a tetején a sajtot. (Gáztűzhelyen 220°-on szoktam sütni, de folyamatosan figyelni kell rá.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretjük a spagettit és a lasagnét is, a két ételt kombinálva megszületett a rakott spagetti, melyet kedvenc Anyós-jelöltem ötletelt ki, én pedig kicsit tovább fejlesztettem. :) 

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...