r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán szicíliai módra

Évi néni
Rakott padlizsán szicíliai módra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rántott padlizsán

Paradicsomszósz

Sajtok

400
Kalória
22.3g
Fehérje
48.8g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
330.4g
Víz
91.1g
Koleszterin
10.2g
Élelmi rost
12.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rántott padlizsán

Paradicsomszósz

Sajtok

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rántott padlizsán

Paradicsomszósz

Sajtok

Összesen 2407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rántott padlizsán

Paradicsomszósz

Sajtok

Összesen 94 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1985.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1181 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11914.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    2987 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    5962 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    292.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    1982.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    1065 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7086 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    7431 micro
Összesen 2407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    846 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

Rántott padlizsán

  1. A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pizza zöldfűszerrel vagy grill zöldségfűszerrel. Szűrőedényben negyed órát pihentetjük.
  2. A padlizsán szeleteket lecsepegtetjük, lisztbe, tojásba és egy speciális zsemlemorzsába forgatjuk (zsemlemorzsa, reszelt fokhagyma, só, bors, citrom reszelt héja, apróra vágott kisebb csokor petrezselyem, frissen reszelt parmezán sajt).
  3. A bundázott padlizsán szeleteket közepesen forró olajban, mindkét oldalukon megsütjük. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat róla.

Paradicsomszósz

  1. A hámozott, darabolt paradicsom konzervhez sót, borsot, cukrot, reszelt fokhagymát keverünk. Ezt használjuk a rétegek közé.

Sajtok

  1. A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy tűzálló tál alját beborítjuk a paradicsomszósz kb. 1/4-ével. Ennek tetejére sorba rakjuk a rántott padlizsánszeleteket, melyet beborítunk a mozzarella szeletekkel. Erre újabb réteg paradicsomszószt teszünk, majd ízlés szerinti mennyiségű friss bazsalikom és kakukkfű következik, majd az egészet még egyszer megismételjük.
  3. Ha megtelt a tál, a tetejére reszelt parmezán sajtot szórunk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22x6

Egyik kedvenc olasz-amerikai szakácsom receptje, melyet habozás nélkül elkészítettem, miután a TV-ben megláttam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...