r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán szicíliai módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Rakott padlizsán szicíliai módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rántott padlizsán

Paradicsomszósz

Sajtok

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rántott padlizsán

Paradicsomszósz

Sajtok

Összesen 2407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rántott padlizsán

Paradicsomszósz

Sajtok

Összesen 94 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1985.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1181 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11914.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    2987 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    5962 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1982.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    1065 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7086 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    7431 micro
Összesen 2407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    846 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Rántott padlizsán

Paradicsomszósz

Sajtok

Elkészítés

Rántott padlizsán

  1. A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pizza zöldfűszerrel vagy grill zöldségfűszerrel. Szűrőedényben negyed órát pihentetjük.
  2. A padlizsán szeleteket lecsepegtetjük, lisztbe, tojásba és egy speciális zsemlemorzsába forgatjuk (zsemlemorzsa, reszelt fokhagyma, só, bors, citrom reszelt héja, apróra vágott kisebb csokor petrezselyem, frissen reszelt parmezán sajt).
  3. A bundázott padlizsán szeleteket közepesen forró olajban, mindkét oldalukon megsütjük. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat róla.

Paradicsomszósz

  1. A hámozott, darabolt paradicsom konzervhez sót, borsot, cukrot, reszelt fokhagymát keverünk. Ezt használjuk a rétegek közé.

Sajtok

  1. A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy tűzálló tál alját beborítjuk a paradicsomszósz kb. 1/4-ével. Ennek tetejére sorba rakjuk a rántott padlizsánszeleteket, melyet beborítunk a mozzarella szeletekkel. Erre újabb réteg paradicsomszószt teszünk, majd ízlés szerinti mennyiségű friss bazsalikom és kakukkfű következik, majd az egészet még egyszer megismételjük.
  3. Ha megtelt a tál, a tetejére reszelt parmezán sajtot szórunk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5918
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 17.

Ajánló

Mindenképpen az olasz ízek kedvelőinek, akik nem aggódnak a vonalaikért.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott padlizsán szicíliai módra
Évi néni 1830 recept

Egyik kedvenc olasz-amerikai szakácsom receptje, melyet habozás nélkül elkészítettem, miután a TV-ben megláttam.

Hozzávalók

Rántott padlizsán

Paradicsomszósz

Sajtok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...