Rakott padlizsán szicíliai módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
Rántott padlizsán
-
173g padlizsán41 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
33 kcal
Paradicsomszósz
-
133g konzerv paradicsom21 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
Sajtok
-
25g mozzarella75 kcal
-
33 kcal
Összesen
400
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
Rántott padlizsán
-
1040g padlizsán247 kcal
-
0 kcal
-
6g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Paradicsomszósz
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
18g kakukkfű18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Sajtok
-
150g mozzarella449 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
2407
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
Rántott padlizsán
-
40g padlizsán10 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
7.7g zsemlemorzsa30 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.9g parmezán sajt8 kcal
Paradicsomszósz
-
30.8g konzerv paradicsom5 kcal
-
2.3g bazsalikom1 kcal
-
0.7g kakukkfű1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
Sajtok
-
5.8g mozzarella17 kcal
-
1.9g parmezán sajt8 kcal
Összesen
94
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1985.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 498 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 994 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 330.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1181 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 3660 micro
-
Lut-zea 1238 micro
Összesen
400
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.8 g
Zsír
-
Összesen 83.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11914.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 2987 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 2263 mg
-
Nátrium 5962 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.7 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 1982.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1207 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 1065 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 690 micro
-
Kolin: 496 mg
-
Retinol - A vitamin: 617 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7086 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 21960 micro
-
Lut-zea 7431 micro
Összesen
2407
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 846 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Rántott padlizsán
-
2 nagy db padlizsán
-
2 ek pizza fűszerkeverék
-
1 teáskanál só
-
2 db tojás
-
5 dkg finomliszt
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kk fekete bors
-
5 dkg parmezán sajt
Paradicsomszósz
-
80 dkg konzerv paradicsom
-
1 csokor bazsalikom
-
6 szál kakukkfű
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet só
-
1 teáskanál cukor
Sajtok
-
15 dkg mozzarella
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
Rántott padlizsán
- A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pizza zöldfűszerrel vagy grill zöldségfűszerrel. Szűrőedényben negyed órát pihentetjük.
- A padlizsán szeleteket lecsepegtetjük, lisztbe, tojásba és egy speciális zsemlemorzsába forgatjuk (zsemlemorzsa, reszelt fokhagyma, só, bors, citrom reszelt héja, apróra vágott kisebb csokor petrezselyem, frissen reszelt parmezán sajt).
- A bundázott padlizsán szeleteket közepesen forró olajban, mindkét oldalukon megsütjük. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat róla.
Paradicsomszósz
- A hámozott, darabolt paradicsom konzervhez sót, borsot, cukrot, reszelt fokhagymát keverünk. Ezt használjuk a rétegek közé.
Sajtok
- A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk.
- Egy tűzálló tál alját beborítjuk a paradicsomszósz kb. 1/4-ével. Ennek tetejére sorba rakjuk a rántott padlizsánszeleteket, melyet beborítunk a mozzarella szeletekkel. Erre újabb réteg paradicsomszószt teszünk, majd ízlés szerinti mennyiségű friss bazsalikom és kakukkfű következik, majd az egészet még egyszer megismételjük.
- Ha megtelt a tál, a tetejére reszelt parmezán sajtot szórunk.
- 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32x22x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5919
- Feltöltés dátuma: 2014. július 17.
Ajánló
Mindenképpen az olasz ízek kedvelőinek, akik nem aggódnak a vonalaikért.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Egyik kedvenc olasz-amerikai szakácsom receptje, melyet habozás nélkül elkészítettem, miután a TV-ben megláttam.