r
Nosalty Logó

Rakott kel ahogy kdrita készíti

kdrita
Rakott kel ahogy kdrita készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1585
Kalória
59.3g
Fehérje
79.4g
Szénhidrát
117.6g
Zsír
679.5g
Víz
336.3g
Koleszterin
19.1g
Élelmi rost
19.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    679.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2586 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 1585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    237 g

Zsír

  • Összesen
    470.2 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10251.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    3022 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    3836 mg
  • Nátrium
    2263 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    317.5 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

Víz

  • Összesen
    2718.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2742 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    508 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    1601 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1249 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1867 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    10345 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4060 micro
Összesen 6330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    63 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. A kelkáposztát sós vízben feltesszük főni. Mialatt megfő, elkészítjük a tölteléket.
  2. Kevés zsiradékon a szalonnát kisütjük, mikor kisült, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és csipet köményt adunk hozzá. Miután a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a darált húst, és kissé megpirítjuk.
  3. Levesszük a tűzről, és hozzákeverünk 1 mk pirospaprikát, és kevés vízzel felöntjük (csak egy korty). Visszatesszük főni, és belekeverjük a gerslit, és felöntjük a kelkáposzta főzővizével annyira, hogy éppen ellepje. Addig főzzük, míg félpuha nem lesz a gersli.
  4. Ha a kel puhára főtt, leszűrjük, leveleire szedjük, és hagyjuk lecsepegni, közben a sütőtálat kevés zsírral kikenjük, és zsemlemorzsázzuk.
  5. Mikor a töltelék félig puha, hozzákeverjük a tejföl felét, és nagy lángon sűrűre főzzük.
  6. Ha a töltelék már sűrű, és kissé krémes állagú lesz, elkezdjük a sütőtálba rétegezni.
  7. A tál alját a vastagabb kel levelekkel béleljük, a töltelék 1/3-át rákanalazzuk, a maradék tejfölből 1-2 kanállal elkenünk, és megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Még két ugyanilyen réteget készítünk, és a tetejét kelkáposztalevelekkel zárjuk, és a megmaradt tejfölt a sajttal elkeverjük, és rásimítjuk.
  9. Előmelegített sütőben 180C°-on lefedve sütjük 30-35 percig, majd 200 C° kb. 10 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
  10. A sütőből kivéve tálalás előtt érdemes várni 10-15 percet, hogy kissé meghűljön a könnyebb szeletelés véget.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Rengeteg rakott kel fajta van tudom, én ennek az alapjait anyósomtól láttam. Sokat kísérleteztem azóta, hogy megmutatta. Az én verziómba belekerült a füstölt szalonna és a sajt, és szerintem sokkal lágyabb a töltelék gerslivel, mint rizzsel. Tudom kicsit macerássá tettem, de hogy jól sikerült a kísérlet, szerintem az is bizonyítja, hogy mikor készítek (elég sűrűn közkívánatra), akkor a családnál ez az ebéd és a vacsora is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...