r
Nosalty Logó

Rakott kel ahogy kdrita készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kdrita
Rakott kel ahogy kdrita készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2586 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 1585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    237 g

Zsír

  • Összesen
    470.2 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10251.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    3022 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    3836 mg
  • Nátrium
    2263 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2718.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2742 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    508 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    1601 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1249 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1867 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    10345 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4060 micro
Összesen 6330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    63 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát sós vízben feltesszük főni. Mialatt megfő, elkészítjük a tölteléket.
  2. Kevés zsiradékon a szalonnát kisütjük, mikor kisült, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és csipet köményt adunk hozzá. Miután a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a darált húst, és kissé megpirítjuk.
  3. Levesszük a tűzről, és hozzákeverünk 1 mk pirospaprikát, és kevés vízzel felöntjük (csak egy korty). Visszatesszük főni, és belekeverjük a gerslit, és felöntjük a kelkáposzta főzővizével annyira, hogy éppen ellepje. Addig főzzük, míg félpuha nem lesz a gersli.
  4. Ha a kel puhára főtt, leszűrjük, leveleire szedjük, és hagyjuk lecsepegni, közben a sütőtálat kevés zsírral kikenjük, és zsemlemorzsázzuk.
  5. Mikor a töltelék félig puha, hozzákeverjük a tejföl felét, és nagy lángon sűrűre főzzük.
  6. Ha a töltelék már sűrű, és kissé krémes állagú lesz, elkezdjük a sütőtálba rétegezni.
  7. A tál alját a vastagabb kel levelekkel béleljük, a töltelék 1/3-át rákanalazzuk, a maradék tejfölből 1-2 kanállal elkenünk, és megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Még két ugyanilyen réteget készítünk, és a tetejét kelkáposztalevelekkel zárjuk, és a megmaradt tejfölt a sajttal elkeverjük, és rásimítjuk.
  9. Előmelegített sütőben 180C°-on lefedve sütjük 30-35 percig, majd 200 C° kb. 10 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
  10. A sütőből kivéve tálalás előtt érdemes várni 10-15 percet, hogy kissé meghűljön a könnyebb szeletelés véget.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 42891
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Ajánló

Én laktózmentes kivitelben szoktam készíteni, ami azt jelenti, hogy a tejfölt laktózmentes joghurttal helyettesítem, és a sajt pannonia nem trappista.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg rakott kel fajta van tudom, én ennek az alapjait anyósomtól láttam. Sokat kísérleteztem azóta, hogy megmutatta. Az én verziómba belekerült a füstölt szalonna és a sajt, és szerintem sokkal lágyabb a töltelék gerslivel, mint rizzsel. Tudom kicsit macerássá tettem, de hogy jól sikerült a kísérlet, szerintem az is bizonyítja, hogy mikor készítek (elég sűrűn közkívánatra), akkor a családnál ez az ebéd és a vacsora is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...