Rakott karfiol tarhonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
A karfiolhoz
-
120g karfiol12 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
140g tarhonya519 kcal
-
11g kacsazsír0 kcal
-
72g vöröshagyma26 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
80g paradicsomlé14 kcal
-
0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
70g sertés virsli188 kcal
-
70g gombakonzerv22 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
90g tejföl178 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
A tálaláshoz
-
10g sajt35 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
Összesen
1131
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
A karfiolhoz
-
600g karfiol60 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
700g tarhonya2597 kcal
-
53g kacsazsír0 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
-
0 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
350g sertés virsli942 kcal
-
350g gombakonzerv112 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
A tálaláshoz
-
50g sajt176 kcal
-
400g csemegeuborka94 kcal
Összesen
5658
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
A karfiolhoz
-
15.4g karfiol2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g tarhonya67 kcal
-
1.4g kacsazsír0 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
10.3g paradicsomlé2 kcal
-
0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
24 kcal
-
9g gombakonzerv3 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
11.6g tejföl23 kcal
-
3.9g trappista sajt14 kcal
A tálaláshoz
-
1.3g sajt5 kcal
-
10.3g csemegeuborka2 kcal
Összesen
146
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.1 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2713.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 621 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 698 mg
-
Nátrium 1115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 381.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 7230 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
1131
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 220.5 g
Zsír
-
Összesen 241.6 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 743 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13567.3 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 645 mg
-
Kálcium 3104 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 665 mg
-
Foszfor 3491 mg
-
Nátrium 5577 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 652.9 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1908.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1562 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 434 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2153 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 1447 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1316 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 36148 micro
-
Lut-zea 514 micro
Összesen
5658
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 930 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
A karfiolhoz
-
60 dkg karfiol
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
70 dkg tarhonya
-
3.5 ek kacsazsír
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 dl paradicsomlé
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
3 tk oregánó
-
1 tk bazsalikom
-
4 teáskanál fűszerpaprika
-
35 dkg sertés virsli
-
35 dkg gombakonzerv
-
2 teáskanál cukor
-
450 g tejföl
-
15 dkg trappista sajt
A tálaláshoz
-
5 dkg sajt
-
10 közepes db csemegeuborka
Elkészítés
A karfiolhoz
- A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük és sós, köményes vízben majdnem készre főzzük.
- Egy lábasban a sörétes tarhonyát a kacsazsíron világos barnára pirítjuk, keverés mellett, amint kész forró, sós vízzel felöntjük, elkeverjük, majd kisebb lángon keverés mellett főzzük pár percig. Majd lefedjük és kis lángon főzzük tovább, ekkor is néhányszor megkeverjük, kb. 14 perc után kikapcsoljuk, átkeverjük, lefedjük és hagyjuk megpuhulni, kiperegni.
- Egy lábasban a kacsazsíron a kétféle hagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a paradicsomlevet, az oregánót, a bazsalikomot, sót és borsot, a pirospaprikát, majd a karfiolt lecsurgatva, a levétől leöntött szeletelt gombát is, és főzzük kis lángon fedő alatt kb. 15 percig, amíg a karfiol és gombaszeletek átveszik az ízeket.
- Kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük és ekkor tesszük bele a félbe, negyedbe vágott virsliket, amivel fedő alatt készre főzzük. Amikor a virsli megfőtt, kóstolunk, teszünk bele kevés cukrot, 2 perc főzés, majd kikapcsoljuk és melegen tartjuk.
- Tepsibe teszünk egy adag, azaz fél mennyiségű tarhonyát, elsimítjuk benne, rászedjük a gombás-karfiolos szószt (ha túl sok lenne a leve, azt máskorra, más ételhez tegyük félre), elsimítjuk a tetején egyenletesen, erre jön a maradék tarhonya, azt is elsimítjuk rajta.
- Az alaposan elkevert tejföllel leöntjük, jusson mindenhová, bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
- Tálaljuk reszelt sajttal, savanyú uborkával (házi).
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3931
- Feltöltés dátuma: 2013. február 23.
Ajánló
Forró, laktató levest készítsünk előtte, akár gulyáslevest, tárkonyos ragulevest... Kínáljunk az ételhez savanyú uborkát házi készítésűt, vagy reszelt sajtot, tejfelt. Az ebéd után finom bort, vagy házi készítésű szörpöt, ásványvizet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Éva-Anyóca
350 recept
Gyors, finom, laktató rakott ételt szerettem volna készíteni, kivételesen tarhonyás kombinációval. Az étel sikerült, finom lett, el is fogyott úgy, hogy ez a mennyiség két napra lett elég, második fogásnak. Előtte tartalmasabb leves készült, ami szintén két napra készült. Finom volt, a családomnak ízlett.