r
Nosalty Logó

Rakott karfiol tarhonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Rakott karfiol tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karfiolhoz

A tálaláshoz

Összesen 1131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karfiolhoz

A tálaláshoz

Összesen 5658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karfiolhoz

A tálaláshoz

Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2713.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7230 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.5 g

Zsír

  • Összesen
    241.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13567.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    645 mg
  • Kálcium
    3104 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    3491 mg
  • Nátrium
    5577 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1908.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1562 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    434 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2153 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1447 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 5658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    930 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük és sós, köményes vízben majdnem készre főzzük.
  2. Egy lábasban a sörétes tarhonyát a kacsazsíron világos barnára pirítjuk, keverés mellett, amint kész forró, sós vízzel felöntjük, elkeverjük, majd kisebb lángon keverés mellett főzzük pár percig. Majd lefedjük és kis lángon főzzük tovább, ekkor is néhányszor megkeverjük, kb. 14 perc után kikapcsoljuk, átkeverjük, lefedjük és hagyjuk megpuhulni, kiperegni.
  3. Egy lábasban a kacsazsíron a kétféle hagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a paradicsomlevet, az oregánót, a bazsalikomot, sót és borsot, a pirospaprikát, majd a karfiolt lecsurgatva, a levétől leöntött szeletelt gombát is, és főzzük kis lángon fedő alatt kb. 15 percig, amíg a karfiol és gombaszeletek átveszik az ízeket.
  4. Kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük és ekkor tesszük bele a félbe, negyedbe vágott virsliket, amivel fedő alatt készre főzzük. Amikor a virsli megfőtt, kóstolunk, teszünk bele kevés cukrot, 2 perc főzés, majd kikapcsoljuk és melegen tartjuk.
  5. Tepsibe teszünk egy adag, azaz fél mennyiségű tarhonyát, elsimítjuk benne, rászedjük a gombás-karfiolos szószt (ha túl sok lenne a leve, azt máskorra, más ételhez tegyük félre), elsimítjuk a tetején egyenletesen, erre jön a maradék tarhonya, azt is elsimítjuk rajta.
  6. Az alaposan elkevert tejföllel leöntjük, jusson mindenhová, bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
  8. Tálaljuk reszelt sajttal, savanyú uborkával (házi).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3931
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Ajánló

Forró, laktató levest készítsünk előtte, akár gulyáslevest, tárkonyos ragulevest... Kínáljunk az ételhez savanyú uborkát házi készítésűt, vagy reszelt sajtot, tejfelt. Az ebéd után finom bort, vagy házi készítésű szörpöt, ásványvizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karfiol tarhonyával
Éva-Anyóca 350 recept

Gyors, finom, laktató rakott ételt szerettem volna készíteni, kivételesen tarhonyás kombinációval. Az étel sikerült, finom lett, el is fogyott úgy, hogy ez a mennyiség két napra lett elég, második fogásnak. Előtte tartalmasabb leves készült, ami szintén két napra készült. Finom volt, a családomnak ízlett.

Hozzávalók

A karfiolhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...