Sertés virsli
Leírás
Pépesített sertéshúsból általában szójával és egyéb adalékanyagokkal készült húskészítmény, amit bélbe töltenek, és gyakran füstöléssel tartósítanak. A származása, elkészítése és fűszerezése alapján számos sertés virsli fajtát különböztetünk meg, például sertés húsból készül a közkedvelt frankfurti virsli is. A sertés virslit ehetjük sütve, főve, grillezve mustárral, kenyérrel, betekerhetjük baconbe, megtölthetjük sajttal, beburkolhatjuk tésztával vagy ehetjük hot-dogként, illetve számos levest, salátát vagy egytál ételt is ízesebbé, laktatóbbá varázsolhatunk vele.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Sertés virsli
fehérjetartalom
12.81 g
zsírtartalom
66021.842 g
szénhidráttartalom
0.28 g
víztartalom
59.85 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
816 mg
Kalcium
267 mg
Foszfor
171 mg
Magnézium
15 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.322 g
Niacin - B3 vitamin
2.773 mg
C vitamin
2 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.593 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
12.81 g
Zsír
telített zsírsav
8.719 g
egyszeresen telített zsírsav
10.89 g
többszörösen telített zsírsav
2.233 g
koleszterin
66 g
ásványi anyagok
Kalcium
267 mg
Vas
3.7 mg
Magnézium
15 mg
Foszfor
171 mg
Nátrium
816 mg
Cink
2.09 mg
Réz
0.074 mg
Mangán
0.016 mg
Szelén
27.8 µg
szénhidrát
rost
0.1 g
víz
59.85 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.593 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.179 mg
Niacin - B3 vitamin
2.773 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.509 mg
Folát
3 µg
Retinol
79 µg
B12 vitamin
0.49 µg
A vitamin
79 µg
C vitamin
2 mg
B6 vitamin
0.322 g