r
Nosalty Logó

Vöröslencse-leves FlyingBee konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
FlyingBee
Vöröslencse-leves FlyingBee konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3239 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4426.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    1942 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1416.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    12958 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 2166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés zsíron kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát (én a bőrét is benne hagytam, elfér benne). A felaprított hagymát megpirítjuk benne, majd a tűzről lehúzva 1 evőkanál fűszerpaprikával adunk neki színt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. A sárgarépát felkockázzuk, majd egy összetört fokhagyma és a babérlevelek társaságában a paprikás alaphoz adjuk. Miután megpárolódott a répa, hozzáadjuk a nem előáztatott vörös lencsét, illetve a felkarikázott sertésvirslit. Felengedjük vízzel, és fedő alatt lencse-puhulásig főzzük.
  3. A tejfölt a mustárral és egy kis levessel csomómentesre keverjük, majd a levesbe öntjük, és 10 perc alatt összefőzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3261
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
FlyingBee 2 recept

Azt szokták mondani, amit az új év első napján teszel, azt fogod egész évben. Nos, én szeretnék az idén sok finomat főzni. Sok pénzt is szeretnék, ezért ma lencsét kell enni. Szeretek improvizálni, ez a leves is így készült. " A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, a hántoláskor megszabadítják a nehezen emészthető héjtól, és a rostanyag tartalma kevesebb lesz mint a teljes barna vagy zöld. lencsének. Főzés előtt nem kell beáztatni, és sokkal gyorsabban megfő, mint más hüvelyesek." /forrás: valodisafrany.blog.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...