Vöröslencse-leves FlyingBee konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
FlyingBee
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
63g vöröslencse224 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g sertés virsli135 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
544
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g vöröslencse895 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g sertés virsli538 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
2166
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
13.4g vöröslencse48 kcal
-
8.6g sárgarépa3 kcal
-
10.7g sertés virsli29 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
2.7g füstölt szalonna18 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4.3g tejföl9 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
53.7g víz0 kcal
Összesen
117
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1106.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 354.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1244 micro
-
β-karotin 3239 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
544
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 93.9 g
Zsír
-
Összesen 119.4 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4426.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 853 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1282 mg
-
Nátrium 1942 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1416.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1554 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 567 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 4975 micro
-
β-karotin 12958 micro
-
β-crypt 251 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1141 micro
Összesen
2166
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 267 micro
-
β-karotin 696 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg vöröslencse
-
2 közepes db sárgarépa
-
20 dkg sertés virsli
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 dkg füstölt szalonna
-
1 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
4 ek tejföl
-
1 ek mustár
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek sertészsír
Elkészítés
- Kevés zsíron kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát (én a bőrét is benne hagytam, elfér benne). A felaprított hagymát megpirítjuk benne, majd a tűzről lehúzva 1 evőkanál fűszerpaprikával adunk neki színt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A sárgarépát felkockázzuk, majd egy összetört fokhagyma és a babérlevelek társaságában a paprikás alaphoz adjuk. Miután megpárolódott a répa, hozzáadjuk a nem előáztatott vörös lencsét, illetve a felkarikázott sertésvirslit. Felengedjük vízzel, és fedő alatt lencse-puhulásig főzzük.
- A tejfölt a mustárral és egy kis levessel csomómentesre keverjük, majd a levesbe öntjük, és 10 perc alatt összefőzzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3283
- Feltöltés dátuma: 2018. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
FlyingBee
2 recept
Azt szokták mondani, amit az új év első napján teszel, azt fogod egész évben. Nos, én szeretnék az idén sok finomat főzni. Sok pénzt is szeretnék, ezért ma lencsét kell enni. Szeretek improvizálni, ez a leves is így készült. " A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, a hántoláskor megszabadítják a nehezen emészthető héjtól, és a rostanyag tartalma kevesebb lesz mint a teljes barna vagy zöld. lencsének. Főzés előtt nem kell beáztatni, és sokkal gyorsabban megfő, mint más hüvelyesek." /forrás: valodisafrany.blog.hu/