Sajttal töltött baconbe tekert rántott virsli
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 26% Zsír
Rántott virsli
-
83g sertés virsli224 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
0g só0 kcal
-
71g napraforgó olaj626 kcal
Majonézes tojássaláta
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tejföl109 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 26% Zsír
Rántott virsli
-
500g sertés virsli1345 kcal
-
204g bacon802 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Majonézes tojássaláta
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
720g főtt tojás1116 kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 26% Zsír
Rántott virsli
-
14.4g sertés virsli39 kcal
-
5.9g bacon23 kcal
-
8.6g trappista sajt30 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
2.9g zsemlemorzsa11 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.2g napraforgó olaj108 kcal
Majonézes tojássaláta
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
5.2g lilahagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.5g tejföl19 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
20.7g főtt tojás32 kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 146.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 799 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3306.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 740 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 796 mg
-
Nátrium 1580 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 315.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 552 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 538 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 679 micro
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 331.3 g
Zsír
-
Összesen 879.1 g
-
Telített zsírsav 242 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 368 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 201 g
-
Koleszterin 4794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19836.7 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 628 mg
-
Kálcium 4443 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 4774 mg
-
Nátrium 9481 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.9 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1892.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3310 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 188 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 960 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 759 micro
-
Kolin: 3230 mg
-
Retinol - A vitamin: 3286 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 106 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4073 micro
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Hozzávalók
Rántott virsli
-
12 szelet bacon
-
30 dkg trappista sajt (12 db kisujjnyi hosszúságú hasábra vágva, de hossza rövidebb legyen, mint a virsli)
Majonézes tojássaláta
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db lilahagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 ek mustár
Elkészítés
Rántott virsli
- A virslit megszabadítjuk a "burkolatától" (erre a célra nem jó a juhbeles), középen bevágjuk úgy, hogy ügyelünk arra, nehogy kettévágjuk, s a széleitől picit beljebb kezdjük a bemetszést.
- Mindegyikbe helyezünk 1-1 sajthasábot, majd mindegyiket betekerjük 1-1 szelet bacon szalonnával - lehetőleg fedjék be a sajtos részt, így nem "szökik meg" a sajt! :)
- Végül bepanírozzuk őket a szokásos módon - liszt, tojás (tegyünk bele sót), prézli -, majd bő, közepesen forró olajban süssük ki.
Majonézes tojássaláta
- Először főzzük meg a tojásokat (én felteszek forrni fizet, teszek bele pici sót, hogy könnyebb legyen majd a hámozásuk, s forráskor leveszem takarékra a lángot, ekkor kanállal fokozatosan merítve a forró vízbe rakom bele őket, újra felveszem a lángot, s közepesen lobogva főzöm, újra forrástól számítva 8-10 percig), öntsük le róla a forró vizet, majd engedjük fel hideg vízzel, hagyjuk benne kihűlni.... Ha kell, cseréljünk rajta többször vizet.
- Amíg fő és hűl a tojás, a hagymákat félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük abba a zárható (jénai) tálba, amiben tárolni fogjuk.
- Sózzuk meg, hagyjuk állni kb. fél órát, majd szórjuk meg őrölt borssal, öntsük rá a tejfölt, tegyük bele a mustárt, cukrot, a citrom levét, s jól keverjük el az egészet.
- A kihűlt tojásokat "hámozzuk meg", mossuk le, majd mindegyiket negyedekbe vágva kockázzuk fel, adjuk a tejfölös "mártáshoz", s óvatosan, de alaposan keverjük őket össze.
- A kész virslit ezzel a majonézes, hagymás tojássalátával tálaljuk. Díszíthetjük a képen látható módon.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3581
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.
Ajánló
Istenien finom akár reggelire, ebédet is kiválthatja, vacsorára, akár vendégvárónak is kiváló lehet! Ez a tojássaláta más húsokhoz is, hidegtálakhoz, pirítósra is kiválóan alkalmas - attól függetlenül, hogy tudom, nem ez a hivatalos verzió, de mi így szeretjük, s tényleg finom! Érdemes a tojássalátát elkészíteni előző este, hogy áthűljön, s az ízek jól összeérjenek, de azonnal fogyasztva is kiváló! Hűtőben tárolva mindkettő 2-3 napig eláll, nem kell félni a tojásoktól, semmi bajuk nem lesz, ha frissek voltak készítés előtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Nagyon mutatós és ízletes így együtt..... nincs story..... szeretjük, elkészítettem, a tojássalátát, ahogyan mi szeretjük...... tudom, nem ez a "hivatalos" :) ....... de én így készítem, mert így szeretjük, mint írtam, s tényleg finom! :)