r
Nosalty Logó

Mexikói tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mexikói tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5149 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6310.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    726 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    1998 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    857.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2580 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 5149 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd közepes tepsibe öntjük. Erre megy az 1 vagy 2 doboz mexikói keverék.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a gombát és a karikára vágott virslit. Jól megszórjuk borssal. Minél több borsot teszünk rá, annál finomabb lesz. A bors adja az ízét. 10-15 percig pirítjuk.
  3. Ha kész, ezt is beletesszük a tésztához. Jól összekeverjük. A tetejére ráöntjük a tojással kikevert tejfölt. Az egészet még egyszer átkeverjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük. Érdemes sütés közben átkeverni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4058
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tészta kicsit másképp.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...