Rakott karfiol 5. - csőben sült
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
A rakott karfiolhoz
-
188g karfiol19 kcal
-
38g rizs134 kcal
-
88g darált sertéshús159 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g zöldpaprika2 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
27 kcal
-
0 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A besamelhez
-
9g rétesliszt34 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
31g tej18 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
628
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
A rakott karfiolhoz
-
1500g karfiol150 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A besamelhez
-
75g rétesliszt273 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
250g tej140 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
5012
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
A rakott karfiolhoz
-
40.1g karfiol4 kcal
-
8g rizs29 kcal
-
18.7g darált sertéshús34 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
-
2.7g zöldpaprika0 kcal
-
2.7g paradicsom0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0 kcal
-
5.4g sajt19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A besamelhez
-
2g rétesliszt7 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
6.7g tej4 kcal
-
1.6g tejföl3 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
Összesen
134
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1027.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 412 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 205.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
628
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 259.2 g
Zsír
-
Összesen 274.7 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8223.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 2032 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 424 mg
-
Foszfor 3293 mg
-
Nátrium 2128 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1641.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1028 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 383 mg
-
D vitamin: 287 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1215 micro
-
Kolin: 1252 mg
-
Retinol - A vitamin: 966 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 695 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1162 micro
Összesen
5012
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 69 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
A rakott karfiolhoz
-
70 dkg darált sertéshús
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A besamelhez
-
5 evőkanál rétesliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
2.5 dl tej
-
3 ek tejföl
Elkészítés
A rakott karfiolhoz
- Az aprított hagymákon -amit megdinszteltünk- odatesszük a darált húst pörköltnek: a paprikákkal, paradicsommal. Fűszerezzük ízlés szerint. Ha nagyon szükséges, pici vizet adunk hozzá. Hűlni hagyjuk, és langyosan belekverünk egy felvert tojást.
- Elkészítjük a besamelt, melynek lényege, hogy csak olyan rántást csináljunk, hogy a liszt nyerseségét elvegyük, a tejet, a felvert 2 tojást, a tejfölt, csak langyosan keverjük bele. Szintén fűszerezzük, sóval, borssal, szerecsendióval
- Amikor minden kész, összerakhatjuk.
- A kiolajozott edényünkbe rakunk egy sor szeletelt karfiolt, kb. az összes felét.
- Meglocsoljuk - éppen csak- besamellel.
- Rásimítjuk a főtt rizs felét.
- Erre kerül a darálthús pörkölt, szaftjával.
- Betakarjuk a rizs másik felével.
- Erre daraboljuk a maradék karfiolt.
- Egyenletesen ráöntjük - a rakott tepsinkre- a maradék besamelt.
- Előmelegített - 250 fokos- sütőbe toljuk, és 30-40 perc alatt összesütjük. Kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és akkor kész, amikor a sajtunk színt kap.
- Kb. 20 percig pihentetjük. Ezután lehet kockákra vágni és tálalni.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13717
- Feltöltés dátuma: 2010. október 18.
Ajánló
Bármilyen salátával kínálható, nálunk még plusz tejfölt is teszenk a tetejére. Nagyon laktató, és hidegen is fogyasztható. Mikróban melegíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Karfiol szezonjában legalább háromszor-négyszer főzöm-sütöm, de egyáltalán nincs szezonhoz kötve, mert a fagyasztott karfiolból ugyanígy el lehet készíteni. Egy biztos, hogy meglehetősen időt rabló és munkás, de íze felülmúlhatatlan.