r
Nosalty Logó

Rakott cannelloni a'la janettaylor

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Rakott cannelloni a'la janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomszósz

cannelloni s a tölteléke

Összesen 424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomszósz

cannelloni s a tölteléke

Összesen 2538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomszósz

cannelloni s a tölteléke

Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    4353 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    4356 micro
Összesen 424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8630.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1146 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1728 mg
  • Nátrium
    5057 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2587 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    905 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    26116 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    69477 micro
  • Lut-zea
    26135 micro
Összesen 2538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3073 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

paradicsomszósz

cannelloni s a tölteléke

Elkészítés

paradicsomszósz

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, és aprítóval zúzzuk össze mindet. (Fokhagymából itt csak kettőt használjunk fel.) Kevés olajon és alacsony hőfokon pároljuk, nehogy odaégjenek.
  2. Öntsük föl a zöldségeket a passzírozott paradicsommal, plusz egy teatojásba rakva adjuk hozzá a másik 2 db fokhagymagerezdet is. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oregónóval ízlésünk szerint. Kb. 15 percig főzzük, és kész is.

cannelloni s a tölteléke

  1. Készítsük el a tölteléket. Pofonegyszerű lesz: Aprítsuk fel a hagymát, és kevés olívaolajon dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a darált húst, süssük fehéredésig. Fűszerezzük gazdagon, és csak utoljára tegyük bele az aprított fokhagymánkat is. Jól keverjük el, és hagyjuk kihűlni. Reszeljük le a mozzarellát, és dolgozzuk a húsadagunkhoz.
  2. Fonnyasszuk meg a spenótot, és süssük meg a gépsonkákat is hirtelen. Utóbbit vágjuk olyan darabokra, amit egyszerűen bele tudunk csúsztatni a tésztarudakba. Tömjük ki a töltelékkel is a tésztákat, és helyezzük őket egy tepsibe. A fele adag paradicsomszószt is borítsuk rá, kb. 1 centiig lepje el a darabokat a szószunk. Reszeljük rá a füstölt sajtot is, és 180 fokon süssük kb. fél óráig.
  3. További paradicsomszósszal, sajttal és spenóttal díszíthetjük az adagokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 743
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Cannelloni a kedvenc olasz tésztám...

Hozzávalók

paradicsomszósz

cannelloni s a tölteléke

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...