r
Nosalty Logó

Rakott Bolognai kicsit másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott Bolognai kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9936 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5241.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    2542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    692 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    2026 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    39744 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 2207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2920 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 161 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük sós-olajos vízben, majd leszűrjük és félretesszük hűlni.
  2. A hagymát felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük.
  3. Amikor kezd barnulni, beleteszük a fokhagymát és mikor kicsit összesült, beleborítjuk a kockázott paradicsomot a levével együtt, majd a sűrített paradicsom következik.
  4. Fűszerezzük és összeforraljuk.
  5. Mikor az ízek összeforrtak, hagyjuk kicsit hűlni a szószt. (Turmixoljuk össze olyanra, amilyen állagúra szeretnénk.)
  6. A párizsit reszeljük le (sajtreszelőn) vagy kockázzuk kinek hogyan tetszik, majd öntsük a szószhoz. A tűzre visszatéve forraljunk egyet rajta.
  7. A tésztát és a szószt keverjük össze.
  8. Kiolajozott tepsibe vagy hőálló tálba borítsuk bele a keveréket.
  9. A joghurthoz adjuk hozzá a tojást, keverjük össze, majd fűszerezzük sóval, borssal. Ha kész kenjük szét a keverkék tetején.
  10. A mozzarellát szeleteljük fel, kicsit itassuk le mielőtt a tészta tetejére tesszük.
  11. Szórhatunk még kicsi oregánót a tetejére, majd mehet a sütőbe.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 49725
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámat az őrületbe kergettem kiskorom óta, hogy nem ettem meg a húst. A bolognait imádtam, de mindig kipiszkáltam a húst belőle. Ekkor jött a nagy újítás, csináljuk párizsiból. Így már megettem és a családnak is ízlett. Nos, ez a sima bolognai átdolgozott változata. Én fejlesztettem ki. :) A szabály az, hogy a megrögzött húsevőknek ne áruljuk el miből készült, mert akkor csak grimaszolnak. A barátom is így volt, de mikor először megkósolta úgy ízlett neki, hogy fél tepsivel megevett belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...