Rakott Bolognai kicsit másképp
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
63g spagetti tészta232 kcal
-
18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
21 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g párizsi137 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
Összesen
553
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g spagetti tészta928 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
200g párizsi546 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
Összesen
2207
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
18.4g spagetti tészta68 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
29.4g konzerv paradicsom5 kcal
-
7.3g sűrített paradicsom6 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
14.7g párizsi40 kcal
-
11g joghurt7 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
7.3g mozzarella22 kcal
Összesen
161
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1310.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 635 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 192.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 507 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 9936 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
553
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.6 g
Zsír
-
Összesen 95 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5241.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 958 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1244 mg
-
Nátrium 2542 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 770.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 692 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 2026 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 39744 micro
-
Lut-zea 632 micro
Összesen
2207
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2920 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
161
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
25 dkg spagetti tészta
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
400 g konzerv paradicsom
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
ételízesítő ízlés szerint
-
20 dkg párizsi
-
150 g joghurt
-
1 db tojás
-
10 dkg mozzarella
Elkészítés
- A tésztát megfőzzük sós-olajos vízben, majd leszűrjük és félretesszük hűlni.
- A hagymát felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük.
- Amikor kezd barnulni, beleteszük a fokhagymát és mikor kicsit összesült, beleborítjuk a kockázott paradicsomot a levével együtt, majd a sűrített paradicsom következik.
- Fűszerezzük és összeforraljuk.
- Mikor az ízek összeforrtak, hagyjuk kicsit hűlni a szószt. (Turmixoljuk össze olyanra, amilyen állagúra szeretnénk.)
- A párizsit reszeljük le (sajtreszelőn) vagy kockázzuk kinek hogyan tetszik, majd öntsük a szószhoz. A tűzre visszatéve forraljunk egyet rajta.
- A tésztát és a szószt keverjük össze.
- Kiolajozott tepsibe vagy hőálló tálba borítsuk bele a keveréket.
- A joghurthoz adjuk hozzá a tojást, keverjük össze, majd fűszerezzük sóval, borssal. Ha kész kenjük szét a keverkék tetején.
- A mozzarellát szeleteljük fel, kicsit itassuk le mielőtt a tészta tetejére tesszük.
- Szórhatunk még kicsi oregánót a tetejére, majd mehet a sütőbe.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 340
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 49725
- Feltöltés dátuma: 2011. június 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Anyukámat az őrületbe kergettem kiskorom óta, hogy nem ettem meg a húst. A bolognait imádtam, de mindig kipiszkáltam a húst belőle. Ekkor jött a nagy újítás, csináljuk párizsiból. Így már megettem és a családnak is ízlett. Nos, ez a sima bolognai átdolgozott változata. Én fejlesztettem ki. :) A szabály az, hogy a megrögzött húsevőknek ne áruljuk el miből készült, mert akkor csak grimaszolnak. A barátom is így volt, de mikor először megkósolta úgy ízlett neki, hogy fél tepsivel megevett belőle!