Rákos tészta a'la Misi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
mandyzs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
rákok
-
125g koktélrák89 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
paradicsomos-tejszínes alap
-
50g paradicsom9 kcal
-
125g sűrített paradicsom103 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
125g tészta464 kcal
Összesen
1249
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
rákok
-
500g koktélrák355 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
paradicsomos-tejszínes alap
-
200g paradicsom36 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
250g konzerv paradicsom40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
500g tészta1855 kcal
Összesen
4994
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
rákok
-
15.5g koktélrák11 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
paradicsomos-tejszínes alap
-
6.2g paradicsom1 kcal
-
15.5g sűrített paradicsom13 kcal
-
15.5g habtejszín45 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7.5g sárgarépa3 kcal
-
7.8g konzerv paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
15.5g tészta58 kcal
Összesen
155
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2303.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 797 mg
-
Nátrium 882 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 534.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 992 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 1943 micro
-
β-karotin 6017 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 38958 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
1249
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.8 g
Zsír
-
Összesen 235.5 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9212.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 499 mg
-
Kálcium 1192 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 737 mg
-
Foszfor 3190 mg
-
Nátrium 3527 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 566.9 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 2136.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3968 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1529 micro
-
Kolin: 835 mg
-
Retinol - A vitamin: 1640 micro
-
α-karotin 7774 micro
-
β-karotin 24067 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 155831 micro
-
Lut-zea 1114 micro
Összesen
4994
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 241 micro
-
β-karotin 748 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4841 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
rákok
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
1 kávéskanál chilipehely
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
paradicsomos-tejszínes alap
-
2 közepes db paradicsom
-
50 dkg sűrített paradicsom
-
500 ml habtejszín
-
5 ek olívaolaj
-
5 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db sárgarépa
-
25 dkg konzerv paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
50 dkg tészta
Elkészítés
rákok
- Serpenyőben az olajat felhevítjük.
- Az apróra vágott fokhagymát beletesszük, és megpirítjuk.
- A rákokat beletesszük, és folyamatosan forgatjuk, hogy szép rózsaszín színt kapjanak. Sózzuk, borsozzuk.
- Ha a rákok mind rózsaszínűek, akkor félretesszük a serpenyővel együtt.
paradicsomos-tejszínes alap
- A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpároljuk.
- Mikor majdnem kész a hagyma, belezúzzuk a fokhagymát.
- Az alapra rátesszük a kockázott paradicsomot, a sűrített és a konzerv paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és teszünk bele bazsalikomot is ízlés szerint.
- Közben lereszeljük a répát, és ezt is beletesszük.
- Mikor a répa megfő, egy kevés cukorral el lehet venni a paradicsom savasságát, ha valaki igényli.
- A rákos serpenyőt visszatesszük a tűzre, ráhalmozzuk a paradicsomos szószt, és felöltjük tejszínnel.
- Tésztával, friss bazsalikommal, salátával lehet is tálalni.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2494
- Feltöltés dátuma: 2017. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
mandyzs
8 recept
Kedvenc Misim készíti ezt a specialitását, mikor nagyon szépen megkérem rá. Alapvetően ha marad bolognai alapszósz, akkor szoktuk csinálni, de a paradicsomos alapszószt bármilyen olasz ételhez fel lehet használni.