r
Nosalty Logó

Rákos tészta a'la Misi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mandyzs
Rákos tészta a'la Misi
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

rákok

paradicsomos-tejszínes alap

1249
Kalória
44.2g
Fehérje
141.7g
Szénhidrátok
58.9g
Zsír
534.2g
Víz
296.3g
Koleszterin
14.2g
Rost
32.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

rákok

paradicsomos-tejszínes alap

Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

rákok

paradicsomos-tejszínes alap

Összesen 4994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

rákok

paradicsomos-tejszínes alap

Összesen 155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    534.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    1943 micro
  • β-karotin
    6017 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38958 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    235.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9212.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    499 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    3190 mg
  • Nátrium
    3527 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.9 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    2136.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3968 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1529 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1640 micro
  • α-karotin
    7774 micro
  • β-karotin
    24067 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    155831 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 4994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    748 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4841 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

rákok

  1. Serpenyőben az olajat felhevítjük.
  2. Az apróra vágott fokhagymát beletesszük, és megpirítjuk.
  3. A rákokat beletesszük, és folyamatosan forgatjuk, hogy szép rózsaszín színt kapjanak. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha a rákok mind rózsaszínűek, akkor félretesszük a serpenyővel együtt.

paradicsomos-tejszínes alap

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpároljuk.
  2. Mikor majdnem kész a hagyma, belezúzzuk a fokhagymát.
  3. Az alapra rátesszük a kockázott paradicsomot, a sűrített és a konzerv paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és teszünk bele bazsalikomot is ízlés szerint.
  4. Közben lereszeljük a répát, és ezt is beletesszük.
  5. Mikor a répa megfő, egy kevés cukorral el lehet venni a paradicsom savasságát, ha valaki igényli.
  6. A rákos serpenyőt visszatesszük a tűzre, ráhalmozzuk a paradicsomos szószt, és felöltjük tejszínnel.
  7. Tésztával, friss bazsalikommal, salátával lehet is tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Kedvenc Misim készíti ezt a specialitását, mikor nagyon szépen megkérem rá. Alapvetően ha marad bolognai alapszósz, akkor szoktuk csinálni, de a paradicsomos alapszószt bármilyen olasz ételhez fel lehet használni. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!