r
Nosalty Logó

Rákos tészta a'la Misi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mandyzs
Rákos tészta a'la Misi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

rákok

paradicsomos-tejszínes alap

Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

rákok

paradicsomos-tejszínes alap

Összesen 4994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

rákok

paradicsomos-tejszínes alap

Összesen 155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    1943 micro
  • β-karotin
    6017 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38958 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    235.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9212.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    499 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    3190 mg
  • Nátrium
    3527 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.9 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2136.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3968 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1529 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1640 micro
  • α-karotin
    7774 micro
  • β-karotin
    24067 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    155831 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 4994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    748 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4841 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

rákok

paradicsomos-tejszínes alap

Elkészítés

rákok

  1. Serpenyőben az olajat felhevítjük.
  2. Az apróra vágott fokhagymát beletesszük, és megpirítjuk.
  3. A rákokat beletesszük, és folyamatosan forgatjuk, hogy szép rózsaszín színt kapjanak. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha a rákok mind rózsaszínűek, akkor félretesszük a serpenyővel együtt.

paradicsomos-tejszínes alap

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpároljuk.
  2. Mikor majdnem kész a hagyma, belezúzzuk a fokhagymát.
  3. Az alapra rátesszük a kockázott paradicsomot, a sűrített és a konzerv paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és teszünk bele bazsalikomot is ízlés szerint.
  4. Közben lereszeljük a répát, és ezt is beletesszük.
  5. Mikor a répa megfő, egy kevés cukorral el lehet venni a paradicsom savasságát, ha valaki igényli.
  6. A rákos serpenyőt visszatesszük a tűzre, ráhalmozzuk a paradicsomos szószt, és felöltjük tejszínnel.
  7. Tésztával, friss bazsalikommal, salátával lehet is tálalni.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2494
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rákos tészta a'la Misi
mandyzs 8 recept

Kedvenc Misim készíti ezt a specialitását, mikor nagyon szépen megkérem rá. Alapvetően ha marad bolognai alapszósz, akkor szoktuk csinálni, de a paradicsomos alapszószt bármilyen olasz ételhez fel lehet használni. 

Hozzávalók

rákok

paradicsomos-tejszínes alap

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...